Košarka

Denver potpisao trojicu novih košarkaša, među njima je i bivši centar Partizana

Komentari

Autor: Euronews

14/10/2023

-

09:45

Denver potpisao trojicu novih košarkaša, među njima je i bivši centar Partizana
Amida Brima - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Denver Nagetsi, našeg Nikole Jokića uveliko se spremaju za početak nove sezone i odbrane titule u NBA ligi. Utisak je da će aktuelni šampioni biti nešto slabiji ove godine posle odlaska nekoliko kvalitetnih igrača. Udarna snaga sa klupe, prema svemu sudeći, biće mladi košarkaši iz Razvojne i NCAA lige, čemu svedoče pojačanja poput Džulijana Strotera (Gonzaga), Džejlena Piketa (Pen Stejt) i Hantera Tajsona (Klemson).

A, sinoć je nastavljen takav trend pojačanja...

Tim iz Kolorada potpisao je ugovore sa trojicom novih košarkaša, dok su trojica napustila ekipu. Denver je u svoje redove doveo centra Amida Brimu (2.08m), kao i Audijesea Tonija (1,98m) i Džamarka Piketa (2.05m), koji igraju na poziciji pleja i krila.

Brima je četiri godine igrao na Univerzitetu Konetikat, sa kojim je osvojio NCAA šampionat u sezoni 2013/14. A, nakon što nije izabran na NBA draftu 2017, u aprilu 2018. godine potpisao je ugovor sa Partizanom, gde se nije dugo zadržao... Usledio je povratak u Ameriku, tačnije u Ostin Sparse, filijaju San Antonija, sa kojom je potom osvojio Razvojnu NBA ligu. Igrao je neko vreme za filijalu Indijane, kao i za prvi tim Pejsersa, ali pošto nije mogao izbori veću minutažu, vratio se u Evropu, gde je protekle dve sezone igrao za Ostende i Burg.

Što se preostala dva pojačanja tiče. U pitanju su košarkaši koji imaju iskustvo igranja u "Dži" ligi. Toni je dresu Orlandove filijale sakupio 46 nastupa prošle godine, a prethodno je igrao za Arkanzas, kao i za koledž u Pitsburgu.  

Piket je prethodne dve sezone igrao za Klivlend i Motor Siti u Razvojnoj ligi. Upisao je 42 nastupa, tokom kojih je u proseku beležio 17 poena uz sedam skokova. Od 2017. do 2021. godine igrao je za Džordžtaun Univerzitet.

Denver se inače rastao sa Armanom Frenklinom, Endruom Fankom i Sulijem Bumom.

 

Komentari (0)

Sport