Košarka

Ostatak sveta preslab za NBA: Izraelci i Novozelanđani poraženi, Petrušev i Bogdanović solidni

Komentari

Autor: Euronews

17/10/2023

-

08:38

Ostatak sveta preslab za NBA: Izraelci i Novozelanđani poraženi, Petrušev i Bogdanović solidni
Ostatak sveta preslab za NBA: Izraelci i Novozelanđani poraženi, Petrušev i Bogdanović solidni - Copyright Tanjug / AP Photo/John Bazemore

veličina teksta

Aa Aa

Predsezona NBA lige ulazi polako u završnicu uoči početka aktuelnog takmičenja (24. oktobar), a u noći za nama odigrano je šest pripremnih utakmica. Na parketu su se našla da srpska košarkaša Bogdan Bogdnović i Filip Petrušev, koji su imali solidne role u Atlanti i Filadelfiji, a posebnu pažnju na sebe skrenuo je bivši centar Crvene zvezde. Što zbog igre, što zbog incidenta koji se dogodio tokom poslednje četvrtine utakmice u "Barklajs Centru" sa košarkašem Bruklina Benom Simonsom...

Filedlefija je u Njujorku bez većih problema savladala Bruklin 127:119 i tako upisala prvu pobedu u predsezoni. Filip Petrušev dobio je ozbiljnu minutažu. Odigrao je 21 minut, a meč je završio sa sedam poena (2/5 iz igre), uz pet skokova, tri asistencije i jednom blokadom. Iako se poenterski nije naročito istakao na semaforu, Petrušev je odigrao vrlo dobru utakmicu, što potvrđuju i hvalospevi trener Nika Nursa na konferenciji za medije.

Meč u "Baklajs Centru" je bio poprilično žustar i emotivan za pojedine košarkaše. Naročito za bivšeg pleja Filadelfije, Bena Simonsa, koji nosi dres Netsa. Što se jasno moglo videti na kraju utakmice, kada je Australijanac, očigledno pod pritiskom, napravio oštar faul nad Petruševim. Srbin je nakon toga ušao u verbalni sukob sa Simonsom, međutim sve se završilo bez fizičkog obračuna. Najdeblji kraj u celoj priči, izvukao je Patrik Beverli, koji je stao uz Petruševa. Pa je zbog prigovora, zaradio drugu tehničku i momentalno isključenje.

"Bio je to baš jak faul. Mislio sam da je to bilo nepotrebno jer nije mogao do lopte. Nije to bila prljava igra, ali je bilo totalno nepotrebno, pa sam mu to samo stavio do znanja i uzvratio je, videli ste svi", rekao je Petrušev posle utakmice.

Nik Nurs je na konferenciji za medije pohvalio srpskog košarkaša.

"Do sada mu nisam davao neku veću minutažu, hteo sam da vidim kako se ponaša na parketu i posle onoga što sam video večeras, mogu da budem zadovoljan. On je inteligentan i borben košarkaš. Zna da šutne trojku. Razume igru. Zna kada da napadne reket, kada da napravi blok, ima osećaj za košarku i mislim da je odigrao vrlu dobru utakmicu večeras." 

Što se Bogdana Bogdanovića i Atlante tiče. Hoksi su nakon tri pobede, doživeli prvi poraz u predsezoni. Izgubili su u Indijani 116:112, a srpski reprezentativac je završio utakmicu sa devet poena (4/10 iz igre), uz pet skokova i tri asistencije.

U ostalim utakmicama, Hjuston je bio bolji od San Antonija 99:89. Filadelfija je savladala Portland 117:106, dok su u internacionalnim okršajima Kavalirsi bili bolji od Makabija Renane 120:89, a Džezeri od ekipe Novog Zelanda 114:94.

Podsetimo, NBA sezona zvanično počinje naredne nedelje u noći između srede i četvrtka, a sve utakmice najjače košarkaške lige na svetu možete pratiti i ove godine na kanalima TV Arene sport.

NBA liga, predsezona

Klivlend – Makabi 120:89
Indijana – Atlanta 116:112
Bruklin – Filadelfija 119:127
San Antonio – Hjuston 89:99
Juta – Nju Zelenad 114:94
Finiks – Portland 117:106

Komentari (0)

Sport