Košarka

Vasa Micić očarao Amerikance pa govorio o razlici evropske i tamošnje košarke

Komentari

Autor: Euronews

17/10/2023

-

11:14

Vasa Micić očarao Amerikance pa govorio o razlici evropske i tamošnje košarke
Vasilije Micić - Copyright Tanjug/Christinne Muschi/AP Photo/The Canadian Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle dugogodišnje, uspešne, evropske karijere srpski plejmejker Vasilije Micić otišao je "preko bare" i zadužio dres Oklahome, sa kojom će se naredne sezone takmičiti u NBA ligi. Za novi tim odigrao je nekoliko utakmica u pripremnom periodu i pokazao da će biti veliko pojačanje za Tandere. A, lepršavom igrom, brojnim asistencijama i pre svega načinom na koji igra i shvata košarku, privukao je poglede raznih stručanjaka i američkih novinara, koji su ga nedavno pitali da prokomentariše i uporedi način igre evropske i tamošnje košarke.

"Otvoren je prostor na parketu, ritam utakmica je izuzetno visok, u poređenju sa Evropom. Reket je više otvoren, što daje veću mogućnost kreativcima da dođu do obruča, pogotovo oni koji dobro barataju loptom. Takođe, lakše se kreiraju situacije uz taj prostor koji se otvara. Još pokušavam da se naviknem, sve mi je ovo novo, ali imam dobre ljude oko sebe koji rade sve da mi pomognu da se što pre adaptiram. Verujem da ćemo zajedno uspeti. Defanzivno, NBA košarka se igra više iz izolacija, jedan na jedan. U Evroligi nema defanzivne tri sekunde, reket je uvek popunjen i obruč se stalno čuva", rekao je Micić.

Pričao je bivši košarkaš Efesa i o svom odnosu sa Aleksejem Pokuševskim, srpskim reprezentativcem, koji već nekoliko sezona nosi dres Oklahome.

"Zreo je za svoje godine, dao mi je nekoliko bitnih saveta. Nisam stidljiv čovek i volim da pitam sve što me zanima. Poku mi je baš dobar prijatelj ovde - rekao je Vasa uz reči da je raspored sličan kao u Evropi, s tim što u NBA ima vezanih utakmica dan za dan", zaključio je nekadašnji MVP Evrolige.

Nova sezona NBA lige startuje 24. oktobra, odnosno u noći između srede i četvrtka naredne nedelje, uz podsećanje da sve utakmice najjače košarkaške lige na svetu možete i ove godine pratiti na kanalima TV Arene sport.

Komentari (0)

Sport