Košarka

Partizan poklekao pred Barselonom u "Štark areni" i upisao drugi poraz u Evroligi

Komentari

Autor: Euronews

17/10/2023

-

20:41

Partizan poklekao pred Barselonom u "Štark areni" i upisao drugi poraz u Evroligi
Partizan poklekao pred Barselonom u "Štark areni" i upisao drugi poraz u Evroligi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Premijera pred domaćom publikom nije prošla dobro po Partizan. Barselona je pokazala da je trenutno na nivou iznad crno-belih i uspela je da opravda ulogu favorita koja joj je dodeljena uoči ove utakmice. Mada, tek je treće kolo, a poznato je da timovi Željka Obradovića igraju najbolje kada je najvažnije, a ne u prvim mečevima sezone. "Parni valjak" je sada posle 3. kola na učinku 1-2 , ali treba isteći i "paklen" raspored koji na početku ima regionalni šampion. Barselona je iskoristila svoje prednosti i na kraju zasluženo slavila - 

Duel je prelomio veliki broj ofanzivnih skokova koje je imala ekipa Rodžera Grimaua, i Katlonci su nebrojano puta uspevali da dođu do poena iz drugog pokušaja.

Prva četvrtina je protekla u znaku Oskara da Silve koji je dominirao i u ovom delu upisao devet poena. Barsa je igrala solidnu odbranu i uspela je da dođe do nekoliko lakih poena iz kontre, a Katalonce je dobro služio i šut za tri - 16:23.

Ali, u drugoj deonici Partizan je nošen energijom Alekse Avramovića uspeo ekspresno da se vrati u igru i poravna na 25:25. Nastavljeno je u egalu, ali je pred kraj druge deonice Barselona vezala tri trojke, jednu je pogodio Aleks Abrines, a dve Nikolas Laprovitola, i povela sa osam razlike. Partizan je odgovorio koševima Zeka Ledeja i Pi Džej Doužera, ali su Rokas Jokubaitis i Nikola Kalinić novim trojkama doneli Barseloni dvocifrenu prednost na poluvremenu.

Partizan je treću deonicu otvorio serijom 5:0 u režiji Doužera, ali su Katalonci uspešno odbili svaki pokušaj "parnog valjka". Jednu sjajnu kombinaciju odigrali su fenomenalni Doužer i Balša Koprivica, podigli su "Štark arenu" na noge, ali je Barselona igrala pametno i trojkom Džabarija Parkera zadržala prednost od devet razlike uoči poslednje četvrtine.

:

Crno-beli su bolje ušli u četvrtu deonicu i naterali su ekipu iz Španije da ispuni bonus već posle 90 sekundi. Odbrana Partizana je bila na vrhunskom nivou, ali je impresivna bila i defanziva Barse. Poslednji pokušaj šampiona ABA lige da uhvati priključak "ugasili" su trojkama Vili Ernangomez i maestralni Laprovitola, a tačku na i stavio je Nikola Kalinić.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Laprovitola sa 28 poena (6/10 za tri), a pratio ga je Ernangomez sa 15, dok je Da Silva ubacio 13, a Jan Veseli 12 poena.

U ekipi Partizana bolji od ostalih bio je Džejms Naneli sa 14 poena, Doužer je postigao 133, Zek Ledej 12, a Avramović i Panter su dodali po 11 poena.

Partizan - Barselona 83:92 (16:23, 18:21, 26:25, 23:23)

Hala: Štark arena
Sudije: Fernando Roha, Pjotr Pastusiak, Arturas Sukis

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 12, Avramović 11, Koprivica 8, Pante 11r, Smailagić 9, Jaramaz, Naneli 14, Trifunović, Anđušić, Doužer 13, Kaminski 5

BARSELONA: Da Silva 13, Veseli 12, Brizuela 2, Kalinić 7, Satoranski 4, Ernangomez 15, Laprovitola 20, Abrines 5, Parker 9, Nađi, Jokubaitis 5, Para

Evroliga, treće kolo

Utorak

Partizan - Barselona 83:92
Fenerbahče - Panatinaikos 19.15
Anadolu Efes - Asvel Lion 19.30
Baskonija - Bajern 20.30
Milano - Olimpijakos 20.45
Real Madrid - Žalgiris 20.45

Sreda

Crvena zvezda - Monako 20.00
Valensija - Makabi TA 20.30
Virtus - Alba 20.30

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport