Košarka

Željko Obradović: Nismo bili strpljivi

Komentari

Autor: Euronews

17/10/2023

-

21:36

Željko Obradović: Nismo bili strpljivi
Željko Obradović: Nismo bili strpljivi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je večeras u Beogradu posle poraza njegove ekipe od Barselone da ima na raspolaganju kvalitetan tim i da mora da se analizira gde se greši.

Partizan je večeras poražen od Barselone 92:83 u meču trećeg kola Evrolige.

"Čestitam Barseloni, odigrali su dobru utakmicu svih 40 minuta. Ključno je bila prvo poluvreme. Očigledno je, imali smo samo tri asistencije. Nismo dodavali loptu, a probali smo. Zahvaljujući ofanzivnim skokovima ponovo su došli do pobede. Oni su jedan od najboljih timova Evrope zasigurno", rekao je Obradović na konferenciji za medije posle utakmice.

Obradović je potom analizirao drugi deo meča.

"Reakcija je bila u drugom poluvremenu. Ekipa je probala sve da uradi. Ali, bila je situacija kada su imali i drugi i treći ofanzivni skok. U prvom poluvremenu nismo bili strpljivi u napadu. To je uvek poguban način. Barselona je igrala, prenosila brzo loptu, bila u ritmu i to je odlučilo utakmicu", dodao je Obradović.

On je otkrio i zašto na duelu sa Barselonom nije igrao Mateuš Ponitka.

"Ponitka je jutros odradio trening, ali je pred meč prijavio bol u ramenu, nije mogao da igra, pa neće sa nama putovati ni u Atinu na meč protiv Olimpijakosa, sutra će imati snimanje. Juče na treningu se povredio i Alen Smailagić koji je iskrenuo zglob, ali je želeo da pomogne ekipi i hvala mu na tome", dodao je Obradović i na kraju je uputio zahvalnost navijačima, kojih je večeras bilo 19.227.

"Fantastična atmosfera, hvala im na poverenju i podršci", istakao je Obradović.

Komentari (0)

Sport