Košarka

Furnije skroman nakon pobede, Greg Popovič pohvalio igru Francuza

Komentari

Autor: Euronews

25/07/2021

-

22:27

Furnije skroman nakon pobede, Greg Popovič pohvalio igru Francuza
Francuska bolja od SAD - Copyright Tanjug/(AP Photo/Charlie Neibergall)

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Francuske savladali su na startu turnira u Tokiju selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 83:76 i tako im naneli prvi poraz na najvećoj sportskoj smotri još od Atine, 2004.godine.

Nakon meča u razgovoru sa novinarima, član Boston Seltiksa Evan Furnije, koji je sa 28 poena bio najefikasniji u reprezentaciji Francuske, govorio je o svojoj ulozi u nacionalom timu.

“Moja uloga je ovde drugačija nego u NBA, tim od mene traži da postižem poene. U Bostonu igram sa Tejtumom i Braunom pa je logično da tamo igram drugačuje. Mi koji nastupamo u Americi, moramo pokazati ostalima kako se igraju utakmice protiv ovih momaka. Nećemo se povući, bolji su kao invidualci, ali možemo ih savladati kao tim“, rekao je Furnije i dodao da nisu slavili nakon velike pobede, zato što još uvek nisu osigurali prolaz u završnicu takmičenja.

Selektor SAD Greg Popovič smatrao je da iz poštovanja prema rivalu ne treba okarakterisati ovaj poraz kao iznenađujući.

“Kada izgubite meč niste iznenađeni, već razočarani. Ne razumem tu reč ‘iznenađen’. To nije pošteno prema Francuskoj, to potcenjuje njihov uspeh, kao da smo trebali da ih pobedimo sa 30 razlike. Oni su sjajna ekipa“, izjavio je Popovič i dodao:

“Ne treba da se čudite ovom porazu. Ima mnogo dobrih timova širom sveta, sastavljenih od NBA igrača. Razlika u kvalitetu između Amerike i ostatka sveta se svake godine smanjuje.“

Francuska će se u narednom kolu sastati sa Češkom, dok će SAD igrati protiv Irana. Plasman u četvrtfinale osiguraće dve najbolje ekipe iz sve tri grupe, kao I dve najbolje trećeplasirane selekcije.

 

Komentari (0)

Sport