Košarka

Ovo se čekalo: Prvi ovosezonski košarkaški "večiti derbi"

Komentari

Autor: Tanjug

26/10/2023

-

11:18

Ovo se čekalo: Prvi ovosezonski košarkaški "večiti derbi"
Panter i Dobrić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastaće se u 5. kolu Evrolige večeras od 18.30 u "Štark areni", a domaćin će biti ekipa crno-belih.

Oba kluba do sada u Evroligi imaju po jednu pobedu i tri poraza.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da za njegov klub nisu važna dešavanja u suparničkom taboru i promena trenera ekipe.

"Za nas je mnogo važnije da izađemo sa apsolutno drugačijom motivacijom nego što je bila protiv Mege i sa još većom energijom. Igraćemo u Areni pred našim navijačima, koji su uvek radili sve ono što mogu za ekipu. Nadam se da će moji momci to shvatiti i da će izaći sa drugačijom motivacijom i energijom. I to je najvažnije", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Govorio je i o zdravstvenom biltenu tima i naveo da Alen Smailagić nije trenirao sinoć, ima bol u nozi, a van stroja je i Mateuš Ponjitka.  Za Smailagića kaže da će se danas videti da li će biti u konkurenciji.

"Ja se nadam, Smajli je neko ko je uvek spreman da pomogne ekipi. Nadam se da će tako biti i ovog puta", zaključio je Obradović.

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da "crveno-beli" poštuju ekipu Partizana, ali da će njegov tim dati maksimum u meču 5. kola Evrolige.

"Ovo je veoma bitna utakmica za oba tima. Mislim da naši igrači znaju koliko je ova utakmica važna za naš klub i našu organizaciju. Zato sam siguran da ćemo se boriti koliko god možemo na terenu. Daćemo svoj maksimum", izjavio je Sferopulos na konferenciji za medije.

On je potvrdio da će derbi meč sa Partizanom propustiti kapiten crveno-belih Branko Lazić i bek Nemanja Nedović.

Komentari (0)

Sport