Košarka

Borba živaca pripala Partizanu! Zvezda pala u Areni

Komentari

Autor: Euronews

26/10/2023

-

18:10 >> 21:04

Borba živaca pripala Partizanu! Zvezda pala u Areni
Borba živaca pripala Partizanu! Zvezda pala u Areni - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Borba živaca pripala je Partizanu u prvom ovosezonskom "večitom derbiju". Uprkos deficitu od 12 poena u finišu poslednje četvtine, šampion AdmiralBet ABA lige uspeo je da dođe do preokreta protiv Crvene zvezde zahvaljujući fenomenalnoj igri u poslednjih 10 minuta, a do druge pobede u Evroligi stigao je na krilima Ledeja i Avramovića - 88:86 (23:13, 20:29, 11:23, 35:21).

Kao i gotovo svaka utakmica naša dva najveća kluba. I ova je odigrana na jednu loptu, a na kraju sreća je više bila naklonjena igračima Partizana, ako se to uopšte može nazvati srećom. Iako su crno-beli imali 15 poena prednosti na startu utakmice, u odlučujuču deomnicu su ušli sa 12 poena deficita. Dvocifren minus su imali i do poslednja četiri minuta (64:75), a onda je na scenu stupio sjajni Avramović. Junak srpske reprezentacije sa Mundobasketa, odigrao je poslednje minute utakmice kao u transu. 

Preuzeo je ulogu lidera i sa 12 od ukupno 14 poena, praktično rešio derbi. Uz, naravno pomoć nekoliko ključnih poena Dožira i Jaramaza, koji je na 40 sekundi do kraja polovičnim učinkom sa penala doveo crno-bele na prag pobede (84:81). Od tog trenutka pa sve do kraja igrala se penal završnica, gde je Ledej u borbi sa Teodosićem izašao kao pobednik. Najiskusniji iz redova Zvezde promašio je nekoliko slobodnih bacanja, dok je Amerikanac bio nepogrešiv sa "crte". Na kraju, crno-beli su postigli 35 poena u poslednjoj četvrtini, a Zvezda 21 i to je odlučilo meč.

Avramović je na kraju bio najefikasniji u taboru Partizana sa 14 poena. Ledej je postigao 12, Jaramaz 12, a Kaminski jedan manje. Sa druge strane, Bolomboj je bio najefikasniji u redovima Zvezde sa 16 poena, Nejpir je dodao 14, dok su Hanga i Santon završili utakmicu sa po 11 poena.

Ovom pobedom Partizan je prekinuo seriju od tri uzastopna poraza u svim takmičenjima. Zabeležio je drugu pobedu u Evroligi i sada je na učinku 2-3, dok je Zvezda na skoru 1-4. 

Početak utakmice, kao i veći deo uvodne četvrtine, protekao je u potpunoj dominaciji Partizana. Zvezda dugo nije mogla da se upiše na semafor, dok su crno-beli iz tranzicije i na krilima raspoloženog Kaminskog napravili 10:0 seriju, da bi na tri minuta do kraja prve četvrtine imali prednost 17:2. Samo da bi Hanga sa nekoliko učinkovitih napada uspeo da sačuva Zvezdu veće bruke, koja je posle trojke Teodosića uhvatila priključak (20:13). A, dobar nalet gostiju nastavljen je i u drugoj deonici.

Partizan se mučio da dođe do svoje igre, koja ga je krasila na startu. Nije bilo konkretnih rešenja u reketu. Što je Zvezda iskoristila da napravi 10:0 seriju u režiji Nejpira (26:25). A, onda je na krilima istog igrača došča do egala u finišu poluvremena (42:42), uprkos odličnom izdanju Jaramaza, koji je sa 11 poena dugo predvodio listu strelaca Partizana.

Početkom drugog dela igre, Zvezda je prvi put došla do prednosti na utakmici posle trojke Nejpira (42:45). Da bi za svega četiri minuta u trećoj četvrtini, stigla i do dvocifrenog vođstva posle 15:4 serije (50:60), koju su kreirali Santos i Hanga. Partizan nikako nije uspevao da se upiše na semafor. A, pored lošeg učinka iz igre, zabeležili su veliki broj izgubljenih lopti, dok je Zvezda blistala sa spoljnih pozicija. Da bi nakon trojke Geidraitisa ušla u poslednju četvrtinu sa 12 poena prednosti (53:65).

Dvocifren plus gostujuća ekipa uspela je da zadrži do polovine odlučujuće deonice. Pre svega na krilima raspoloženog Bolomboja i Hange. Ali, kada je bilo potrebno Avramović je preuzeo ulogu lidera i uz Dožira i Ledeja odlučio derbi!

 

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Sport