Košarka

Oklahoma lak plen za Denver: Odlična partija Nikole Jokića

Komentari

Autor: Euronews

29/10/2023

-

22:53

Oklahoma lak plen za Denver: Odlična partija Nikole Jokića
Oklahoma lak plen za Denver: Odlična partija Nikole Jokića - Copyright AP Photo/Wilfredo Lee

veličina teksta

Aa Aa

Aktuelni šampioni su upisali treću pobedu u ovoj sezoni. Na gostujućem terenu su slavili protiv Oklahoma Siti Tandera 128:95 (34:23, 35:28, 28:24, 31:95), a Nikola Jokić je upisao 28 poena, 14 skokova i pet asistencija.

Nagetsi su sjajno otvorili meč i veoma rano stekli osetniju prednost. Startna petorka je pravila razliku koja je na kraju prve četvrtine već iznosila 11 poena. U drugom kvartalu je klupa Oklahome "topila" zaostatak i u jednom trenutku su prišli Denveru na šest poena razlike. Ipak, povratak startera u gostujućoj ekipi je značio i odlazak na 18 poena prednosti na poluvremenu.

Jokić je već na pauzi imao 22 poena, devet skokova i četiri asistencije i odbrana Tandera nije imala odgovor za njegovu ofanzivnu igru. 

Drugi deo utakmice je protekao tako što je aktuelni šampion održavao ogromnu prednost sa poluvremena, dok domaćin nije uspeo ozbiljnije da ugrozi Nagetse.

U timu Denvera su se istakli i Majkl Porter Junior sa 20 poena kao i Džamal Marej sa 19. Sa druge strane u redovima Oklahome najbolji su bili Čet Holmgren (19p) i Džejlen Vilijams (13p). Zanimljivo je i to da je Šej Gildžs Aleksander imao jednu od najgorih utakmica u karijeri sa svega sedam poena uz šut iz igre 2/16. Minute su upisali i Aleksej Pokuševski (jedan poen, jedan skok), kao i Vasilije Micić (dva poena, tri asistencije).

Komentari (0)

Sport