Košarka

Bogdanović blistao, Petrušev debitovao: Dobro veče srpskih reprezentativaca u NBA ligi

Komentari

Autor: Euronews

30/10/2023

-

09:34

Bogdanović blistao, Petrušev debitovao: Dobro veče srpskih reprezentativaca u NBA ligi
Bogdanović blistao, Petrušev debitovao: Dobro veče srpskih reprezentativaca u NBA ligi - Copyright Tanjug/AP Photo/Chris Szagola

veličina teksta

Aa Aa

Srpski košarkaši imali su sjajno veče u NBA ligi.

Najpre je, Nikola Jokić u evropskom udarnom terminu u nedelju uveče, blistao u pobedi protiv Oklahome za koju su igrali Aleksej Pokuševski i Vasilije Micić, a zatim je u noći između nedelje i ponedeljka bljesnuo Bogdan Bogdanović.

Kapiten "orlova" je na terenu proveo 26 minuta, imao učinak od 17 poena, dve ukradene lopte, šest asistencija i jednog skoka, što ga je učinilo drugim najučinkovitijim igračem Houksa, posle Tre Janga koji je ostvario "dabl-dabl" sa 20 poena i 11 asistencija.

Time je Atlanta ostvarila prvi ovosezonski trijumf u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu i nanale prvi poraz Milvokiju koji je tokom leta stvorio moćan tim.

"Bogdanović i Jang su pokazali koliko igraju za tim, da nisu sebični i da zajedno mogu da urade mnogo. Birali su prava rešenja, a pored njih, Atlanta ima još igrača koji mogu da pruže ovako vrhunske partije. To je naša snaga", rekao je trener Kvin Snajder.

U redovima Baksa najefikasniji je bio Janis Adetokumbo sa 26 poena, ali je izostala pomoć Demijana Lilarada koji je nakon 39 poena ubačenih u prvom meču za novi klub, sada bio više nego skroman sa svega šest, a za dva poena je šutirao "dva od 12".

Bogdanovićev saigrač iz nacionalnog tima Srbije, Filip Petrušev je konačno dobio priliku da debituje za Filadelfiju i to u pobedi nad Portlandom 126:98, ali nije imao preterano značajan učinak. Na terenu je proveo dva minuta i za to vreme upisao samo jedan skok.

NBA liga

Hjuston - Goldne Stejt 95:106

Milvoki - Atlanta 110:127
Filadefija - Portland 126:98
LA Klipers - San Atonio 123:83
Sakramento – LA Lejkers 132:127

Komentari (0)

Sport