Košarka

Sferopulos: Nismo igrali dobru odbranu i ja sam za to odgovoran

Komentari

Autor: Euronews

30/10/2023

-

23:24

Sferopulos: Nismo igrali dobru odbranu i ja sam za to odgovoran
Sferopulos: Nismo igrali dobru odbranu i ja sam za to odgovoran - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Drugi put u četiri dana je Crvena zvezda poražena od Partizana i trener Janis Sferopulos je odgovornost preuzeo na sebe.

"Pokušali smo da unapredimo svoju igru u odnosu na meč od četvrtka. Počeli smo dobro i koncentrisano, kako smo i želeli. Igrali smo dobro i odbranu, miran napad. Nažalost, početkom druge četvrtine imali smo najgori period, previše smo gubili lopte, nismo imali koncentraciju u napadu. Dozvoli smo pritivniku da stekne veću prednost. Vratili smo se u meč, smanjili smo razliku na šest poena u jednom momentu, ali nismo mogli više", rekao je grčki trener na klupi Crvene zvezde.

Broj primljenih poena govori o odbrani crveno-belih.

"Primili smo 98 poena i na taj način ne možemo da pobedimo utakmicu. Ovo je period tranzicije za našu ekipu. Prebacujemo se sa jedne na drugu filozofiju košarke. Pravili smo greške zbog manjka komunikacije, to nas je koštalo da primimo lake poene. Problem je u odbrani, ali moramo da budemo i koegzistenciji, da imamo veći kontinuitet dobre igre".

Tim nije reagovao posle poraza u Evroligi.

"Nismo zadovoljni rezultatom, nismo igrali dobru odbranu i ja sam za to odgovoran. Ja moram da napravim tim koji mora da pobeđuje. Počeli smo bolje nego pre četiri dana, ali sredinom druge četvrine smo izgubili koncentraciju. Na meni je da napravim irgu i tim".

Majk Tobi je igrao više od Bolomboja koji je dobro započeo meč.

"To je bila moja odluka, nije razlog povreda Bolomboja".

Povreda Hange nije teža, ali nije mogao da igra.

"Hanga je imao udarac koleno u koleno, oteklo je i lekari su angažovani oko njega da ga vrate što pre u takmičarski pogon".

Tijago, Teo i Nejpir imaju poverenje trenera.

"Jago je mlađi od Tea i Nejpira, potrebno mu je vreme da uspostavi stabilnost. Mora da unapredi sigurnost, ali od njega ne očekujete mnogo. On je potencijal, tu je da nam pomogne. Verujem da će rasti kroz sezonu, o Šabazu i Teu nema potrebe da pričam, mislim o njihovom kvalitetu", zaključio je Sferopulos.

Komentari (0)

Sport