Košarka

Nisu se sastali u "Areni", hoće u Baskoniji: Partizan gostuje Dušku Ivanoviću u okviru 6. kola Evrolige

Komentari

Autor: Euronews

03/11/2023

-

10:58

Nisu se sastali u "Areni", hoće u Baskoniji: Partizan gostuje Dušku Ivanoviću u okviru 6. kola Evrolige
Avramović i Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Pobedili su košarkaši Partizana najvećeg rivala Crvenu zvezdu najpre u 5. kolu Evrolige, zatim i u regionalnoj AdmiralBet Aba ligi i napunili se dovoljno sampouzdanja pred večeranji meč protiv Baskonije u Evropi (20.30).

U Španiji će ih dočekati donedavni trener crevno-belih, Duško Ivanović, koji i te kako zna sve slabosti i kvalitete tima trenera Željka Obradovića.

"Idemo u Vitoriju da igramo protiv tima koji ima određene probleme sa povredama, ali očekujemo reakciju zbog promene trenera koji nas odlično poznaje. Ipak, ono što je važno da idemo u Španiju sa velikom motivacijom posle dve sjajne utakmice protiv našeg velikog rivala. Nema dileme da će i oni pokazati veliki nivo motiva, jer je svaka utakmica u Evroligi važna", kaže uoči meča sa Baskonijom strateg crno-belih, Željko Obradović.

Baskonija nakon šest digranih mečeva u najkvalitetnijem evropskom takmičenju ima samo jednu ostvarenu pobedu, a Partizan dve, a iskusni trener upozorava da nikakvog opuštanja među njegovim igračima ne sme da bude.

"Pričali smo sa igračima da moraju da nađu energiju i motivaciju, sve se brzo zaboravlja,  i pobede i porazi jer već čeka novi protivnik. Baskonija ima novog trenera koji će probati da donese nešto novo, ali mnogo važnije od toga kako će oni izgledati je kako ćemo mi izgledati", naglasio je Obradović. 

Evroliga 6. kolo

četvrtak

Crvena zvezda - Bajern 74:68
Fenerbahče - Olimpijakos 79:77
Žalgiris - ASVEL 88:91
Armani - Monako 66:72
Valensija - Alba 79:71
Makabi TA - Real Madrid odloženo

petak

Barselona - Panatinaikos 20.30
Baskonija - Partizan 20.30
Virtus - Efes 20.30

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport