Košarka

Poraz Partizana u Vitoriji nakon velike drame: Moneke vodio Baskoniju do pobede

Komentari

Autor: Euronews

03/11/2023

-

22:43 >> 23:06

Poraz Partizana u Vitoriji nakon velike drame: Moneke vodio Baskoniju do pobede
Poraz Partizana u Vitoriji nakon velike drame: Moneke vodio Baskoniju do pobede - Copyright AdmiralBet ABA liga/Dragana Stjepanović

veličina teksta

Aa Aa

Šteta... Od treće pobede u Evroligi, košarkaše Partizana delilo je nešto više od jedne sekunde. Ali, na kraju ipak poraz u Vitoriji i prva pobeda Duška Ivanovića na klupi španskog tima od povratka u klub - 84:83 (23:23, 25:19, 15:24, 21:17).

Partizan je tokom poslednje četvrtine imao sedam poena prednosti i pobedu u rukama. Ali je nizom diskutabilnih grešaka u defanzivi, naročito kod čuvanja Hauarda, dozvolio preokret rivala. Na 13 sekundi do kraja Naneli je realizovao 2+1 (83:82) i doveo crno-bele na prag pobede. Međutim, Baskonija je u samom finišu uspela da preokrene. Hauard je promašio trojku u odlučujućim trenucima, kao i Mekintajer iz odbitka. Da bi na 1.1 sekund pre isteka vremena Jaramaz faulirao Monekea nakon ofanzivnog skoka, koji je, nažalost, oba puta bio siguran sa penala.

Partizanu je ostao poslednji napad. Međutim, spetljali su se crno-beli prilikom predaje lopte u samom finišu. Pokušali su lobom iz auta da proigraju Kaminskog, ali ideja Obradovića se nije završila prema njegovim očekivanjima. Na kraju, poraz Partizana i još jedna propuštena prilika da se zabeleži pobeda na gostovanju, koja se čeka još od Asvela i starta takmičenja.

Crno-beli su tako zabeležili četvrti poraz u sezoni. Ostali su na učinku 2-4, koliko ima i Crvena zvezda, a šansu da poprave sliku na terenu imaće 9. novembra kada im u Arenu stiže Fenerbahče, koji je u seriji od četiri uzastopne pobede u Evroligi.

Što se samog toka meča tiče. Prvo poluvreme igralo se u serijama. Baskonija je bila bolja na startu i sredini uvodne četvrtine. Partizan u finišu deonice i na startu druge. I to pre svega zahvaljujući odličnoj roli Vukčevića sa klupe, kada je napravljena 9:0 serija za vođstvo 29:23. A, onda su počele da se ponavljaju greške koje se vuku od starta sezone - loša odbrana na skoku.

Baskonija je zahvaljujući deset ofanzivnih skokova, postigla veliki broj poena iz druge šanse i serijom 15:0 sredinom druge četvrtine, u potpunosti preokrenula rezultat (38:29). Loša odbrana u defanzivi, kao da je sasekla crno-bele i na drugoj strani terena. Gotovo pet minuta Partizan nije uspeo da se upiše na semafor, da bi Ledej najzad prekinuo sušu na četiri minuta do odlaska na odmor (38:32). 

U finišu poluvremena, Beograđani su koliko-toliko povezali konce u svojoj igri. Ograničili su Hauarda na mali broj poena i sa linije penala uhvatili rezultatski priključak preko Nanelija i Smailagića, pa je deficit bio samo šest poena pred odlazak na pauzu - 48:42.

Mali predah očigledno je prijao momcima Željka Obradovića, koji su požrtvovanom igrom na obe strane terena, preokrenuli tok meča sredinom treće četvrtine serijom 16:2 u režiji preporođene prve petorke (61:55). Jaramaz se probudio, otvorene poglede nisu opraštali Anđušić i Naneli. Ledej je pružao podršku iz unutrašnjih pozicija. Baskonija nije ličila ne ekipu iz prvog poluvremena. A, nakon velikog broja promašaja u napadu i čak šest izgubljenih lopti španskog tima u ovoj četvrtini, Partizan je ušao u poslednju deonicu sa tri poena prednosti - 66:63.

Prednost je u jednom trenutku otišla i na +7 (72:65), da bi crno-beli potom ušli u kontra ritam. Zaboravljeni Haurad se raspucao, pogodio nekoliko trojki. Partizan se u poslednja četiri minuta mučio da dođe do poena, što je iskoristila Baskonija da uvede meč u neizvesnu završnicu, gde je, na kraju, više sreće imao španski tim.

 

Komentari (0)

Sport