Košarka

Košarkašice Srbije startuju protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Eurobasket

Komentari

Autor: Euronews

09/11/2023

-

09:23

Košarkašice Srbije startuju protiv Ukrajine u kvalifikacijama za Eurobasket
Tina Krajišnik - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkašice Srbije startuju protiv Ukrajine (18.00, TV Arena sport 1) u kvalifikacijama Grupe G za Eurobasket 2025. godine. Izabranice selektora Marine Maljković žele od starta da pokažu da su favoriti u grupi sa Ukrajinkama, Portugalkama i Severnom Makedonijom, a danas u hali "Ranko Žeravica" u Beogradu žele ovu fazu da otvore pobedom.

"Prva na redu je utakmica protiv ekipe Ukrajine, koja je inače zemlja talentovanih košarkašica, naročito na centarskim pozicijama. Vole igru u tranziciji i važe za šutersku ekipu, što je jedna od njihovih snaga. Verujem da će doći veoma motivisane u Beograd i da ova utakmica koja otvara kvalifikacije za EP 2025 ima veliki značaj za obe ekipe. Zbog toga nastojimo da se što bolje pripremimo taktički i da nam fokus bude na visokom nivou tokom ovog kvalifikacionog prozora", istakla je srpska košarkašica Tina Krajišnik.

Ivon Anderson se nada velikoj podršci sa tribina.

"Očekujem da će utakmica protiv Ukrajine da bude teška i fizički naporna. Upoznate smo sa kvalitetima Aline Jagupove i znamo da one vole da igraju brzo, pa će to biti test za našu komunikaciju i snagu u odbrani. Mi takođe uvek želimo da igramo brzo, pa će ovo biti borba dva tima koji žele da nametnu svoju volju protivniku", zaključila je Anderson.

 

 

Plasman na Evrobasket 2025. obezbediće pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije. Evropsko prvenstvo biće odigrano od 19. do 29. juna 2025. godine u Češkoj, Nemačkoj, Grčkoj i Italiji.

Kvalifikacije za Eurobasket, prvo kolo

Grupa G

Srbija - Ukrajina 18.00 (TV Arena sport 1)
Portugalija - S. Makedonija 21.30

Komentari (0)

Sport