Košarka

Drama sa srećnim krajem: Partizan bolji od Fenera pred punim tribinama Arene

Komentari

Autor: Euronews

09/11/2023

-

22:52

Drama sa srećnim krajem: Partizan bolji od Fenera pred punim tribinama Arene
Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Velika pobeda Partizana protiv Fenerbahčea u 7. kolu Evrolige! Zahvaljujući fenomenalnoj igri u drugom poluvremenu, pred punim tribinama beogradske Arene, crno-beli uspeli su da nadoknade deficit od 15 poena iz druge deonice i zabeleže treću pobedu u sezoni - 85:84 (23:27, 24:29, 16:13, 22:15).

Kao i mnogo puta ove sezone i ovaj meč crno-belih se igrao na jednu loptu. Ali, sreća je na kraju ipak pogledala momke Željka Obradovića. Fenerbahče je imao +15 pred kraj druge doenice (54:39) i odličan momentum na svojoj strani. Ali je "parni valjak" zaigrao kako se od njega očekuje u finišu i došao do velike pobede. Kaminski je bio čovek odluke u poslednjoj deonici. Anđušić je odigrao bitnu ulogu takođe. Fenerbahče je sa druge strane stao pod naletom Beograđana, ali je uprkos tome imao šut za pobedu. Međutim, lopta se odbila od obruč, a Partizan je došao do zasluženog trijumfa. Trećeg u sezoni...

Nakon početnog odmeravanja snaga, turski tim sredinom uvodne četvrtine iskoristio je loš period Beograđana i serijom 13:0 u režiji Hejsa, došao do prve dvocifrene   prednosti (25:15). Loša organizacija u napadu i slaba igra u defanzivi, naročito na Hejsu, koštala je crno-bele većim delom utakmice, pa je krajem poluvremena prednost Fenera otišla i na "+15" (54:39), da bi se nakon dobre role Anđušića, Smailagića i Nanelija, Partizan vratio u trećoj deonici (63:69).

Izabranici Željka Obradovića podigli su stepen odbrane. Kako u reketu, tako i na spoljnim pozicijama, čemu svedoči podatak da Fener gotovo 10 minuta nije postigao koš iz igre, sve do početka odlučujuće deonice, kada je Papajanis prekinuo "sušu" (67:71). Dobra igra Partizana u defanzivi, dala je krila Beograđanima i na drugoj strani terena. Rasplamsala se igra crno-belih u tranziciji. Kaminski se probudio, koji je 6:0 serijom na četiri  minuta do kraja doneo promenu na semaforu i prvo vođsvo domaćina od starta utakmice (79:78). 

Ušlo se potom u neizvesnu završnicu. Vilbekin je vezao četiri poena (79:82). Kaminski je odgovorio na drugoj strani, da bi nakon greške Madara, Smailagić pogodio za novo vođstvo Partizana na 30 sekundi do kraja (83:82). Itudisov tajm-aut nije doneo boljitak na terenu. Madar je promašio šut iz otvorene pozicije. Ušlo se u penal završnicu. Anđušić je zatim realizovao oba bacanja (85:82). Kao i Vilbekin na sedam sekundi do kraja (85:84). Partizan je potom pogrešio u predaji lopte. Turski tim je imao napad za pobedu, ali je Vilbekin promašio trojku.

Komentari (0)

Sport