Košarka

Janis negativni rekorder NBA lige: Niko pre njega nije odigrao ovako dobar meč i izgubio

Komentari

Autor: Euronews

10/11/2023

-

16:42

Janis negativni rekorder NBA lige: Niko pre njega nije odigrao ovako dobar meč i izgubio
Janis negativni rekorder NBA lige: Niko pre njega nije odigrao ovako dobar meč i izgubio - Copyright Tanjug/AP/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Za 36 minuta, koliko je proveo na terenu u dresu Milvokija protiv Indijane, grčki internacionalac Janis Adetokumbo je postigao 54 poena, što je samo za poen manje od njegovog ličnog rekorda.

Međutim, ovaj dobar personalni rezulta nije doneo preteranu korist Baksima koji su poraženi 124:126, a Grk, ne samo da je "prodao" dve ključne lopte koje su odlučile pobednika, već je ušao u istoriju NBA lige po jednom, ne baš dobrom parametru

Naime, nikada se u istoriji najjače košarkaške lige na svetu nije dogodilo da neki igrač postigne 50 i više poena, ima dvocifren broj uhvaćenih lopti (12 u ovom slučaju) i šut iz igre 75 odsto.

Taj podatak nije mnogo pogodio Janisa, koji je posle utakmice sa Pejsersima poručio da njemu lični učinak nikada nije bio u prvom planu, već samo ono to može da koristi ekipi, a on smatra da je u ovom susretu bilo mnogo pozitivnih stvari.

"Uopšte nije važno da li postignete 54, 45 ili pet poena. Mi smo na ovoj utakmici protiv Indijane naučili mnogo dobrih stvari koje će nam koristiti da budemo još bolji", naglasio je Adetokumbo.

Komentari (0)

Sport