Košarka

Arena ponovo kobna po Fenerbahče: Zvezda "razmontirala" turski tim u Beogradu 31 razlike!

Komentari

Autor: Euronews

14/11/2023

-

22:42

Arena ponovo kobna po Fenerbahče: Zvezda "razmontirala" turski tim u Beogradu 31 razlike!
Miloš Teodosić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Fenerbahče na svom terenu u meču 8. kola Evrolige i zabeležili treću pobedu u takmičenju, a pred krcatim tribinama beogradske Arene slavili su rezultatom 87:56 (25:16, 20:10, 15:14, 27:16).

Srpski tim odigrao je najbolju utakmicu u dosadašnjem delu sezone. Kako na međunarodnoj, tako i na domaćoj sceni. Gotovo je sve funkcionisalo na najvećem nivou večeras, a pitanje pobednika se nijednog trenutka nije ni postavljalo. Zvezda je odigrala maestralno na obe strane terena. Čvrstom odbranom ograničila je visokopozicionirani tim u Evroligi, na svega 56 poena, dok je zahvaljujući sjajnom šutu, odličnoj timskoj igri i pravim rešenjima u napadu, blistala na drugoj strani parketa. 

Momke Joanisa Sferopulosa odlično je služio šut za tri poena večeras (46 odsto). U skoku su bili nenadmašni (41). Nisu imali veliki broj izgubljenih lopti (10), a koliko su bili dominantni u defanzivi dovoljno govori podatak da su zabeležili čak osam ukradenih lopti. Svako od igrača odlično je iskoristio minute. Od prve petorke predvođene Bolombojem (14p) i Nedovićem (12), do druge postave vođene sjajnim Teodosićem, koji je sa 18 poena bio najefikasniji igrač utakmice.

Da se Fener ponovo neće dobro provesti u Beogradu, mogli smo da naslutimo već nakon uvodne četvrtine (25:16) kada su počeli da se javljaju prvi znaci krize, a da ih čeka pravi potop u najvećoj dvorani u Srbiji, bilo je jasno na kraju poluvremena kada je Zvezda imala 20 poena prednosti (43:23). U trećoj četvrtini izabranici Dimitrisa Itudisa nekako su uspeli da ispariraju Teodosiću i družini, da bi u poslednjoj deonici Zvezda ponovo preuzela kontrolu nad utakmicom i na krilima druge postave, žargonski rečeno, razmontirala turski tim pred punim tribinama Arene - 87:56.

Komentari (0)

Sport