Košarka

Željko Obradović pred Albu: Nemamo vremena da patimo

Komentari

Autor: Euronews

16/11/2023

-

18:06

Željko Obradović pred Albu: Nemamo vremena da patimo
Željko Obradović pred Albu: Nemamo vremena da patimo - Copyright TANJUG/JADRANKA ILIĆ/bs

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana vratili su se u Srbiju posle poraza od Bajerna, ali nemaju mnogo vremena za očajavanje, budući da ih već sutra očekuje utakmica protiv Albe.

Trener ekipe Željko Obradović istakao je da je odrađena analiza meča sa Bavarcima.

"Sve što bi rekli uobičajeno. Naspavili se par sati, seli u avion i došli, i evo odradili trening, jedino što smo mogli to je analiza utakmice i priprema za ovo što nas čeka sutra", rekao je Obradović, pa nastavio.

"Sutra nas čeka ozbiljna utakmica, bez obzira što je Alba u ovom trenutku u toj poziciji na kojoj je, ali su većinu utakmica izgubili u samoj završnici. Znaju da igraju, igraju jednu specifičnu košarku, imaju istog trenera kao i prošle godine. Imali smo to iskustvo iz prošle godine, kada smo odigrali slabo prvu utakmicu, drugu mnogo bolje, nadamo se da ćemo odigrati utakmicu svih 40 minuta dobro. Igrali smo i sinoć dosta minuta veoma dobro, nažalost završilo se tim rezultatom kojim se završilo, dva razlike koš i faul i to je prelomilo utakmicu."

Dodao je i da ne smeju da postoje padovi u igri crno-belih.

"Dva poraza uopšte nisu bitna, bio je Bajern na četiri vezana poraza, mi nememao vremena da se radujemo ni da patimo, pripremaš se za sledeću utakmicu, analiziraš, probaš da dopreš do igrača, da probudiš neke stvari u njima, da svi budemo na istoj liniji. Ono što nam fali jesu ti usponi i padovi zbog kojih smo izgubili utakmicu., to je pre svega odbranbreni skok i u trenucima kada se lomi utakmica da se odigra pametnije. Neke utakmice smo izuzetno pametno odigrali i znali kako da napadamo, a ima i onih kada to nismo uradili, u tom smislu se vade sve određene korekcije".

Za kraj, Obradović je apostrofirao da napor ne postoji.

"Samo je stvar glave, da izađeš na parket, naravno da ja kao trener ću voditi računa o minutaži i o svemu, ali ako igrač ne voli da igra utakmicu bez obzira što je bila na 48 sati, jer evo ovaj trening to je bilo prikazivanje i pokazivanje, jedan dobar strečing su napravili posle puta, napor nikakav ne postoji", zaključio je Obradović.

Komentari (0)

Sport