Košarka

Partizan u Istanbulu bez Avramovića, Pantera i Trifunovića, Obradović ističe: Moramo da odigramo dobru odbranu

Komentari

Autor: Tanjug

22/11/2023

-

15:12

Partizan u Istanbulu bez Avramovića, Pantera i Trifunovića, Obradović ističe: Moramo da odigramo dobru odbranu
Avramović i Obradović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana u petak (18.30) gostuju Efesu u Istanbulu, u okviru 10. kola Evrolige i biće lišeni pomoći Alekse Avramovića zbog preloma nosa i Kevina Pantera i Uroša Trofunovića.

"Aleksa Avramović neće biti sa nama u Istanbulu. To je ono što je sigurno, a za kasnije ćemo videti. Imao je tu povredu protiv Cedevita Olimpije zbog koje je morao da ode u bolnicu", rekao je trener košarkaša Partizana Željko Avramović.

Obradović je istakao, da sem Avramovića, u Istanbulu neće igrati ni ranije odsutni Kevin Panter i Uroš Trifunović.

"Situacija je uvek ista, nema se vremena da se previše pati ili raduje. Mi radimo onako kako smo navikli da radimo, svakoj utakmici pristupamo maksimalno ozbiljno i pokušavamo što bolje da se pripremimo".

Crno-bele očekuje veliko iskušenje u Istanbulu.

"Veoma važna utakmica protiv odličnog tima. Imamo informacije da oni imaju probleme kakve i mi, da će im nedostajati neki igrači, ali svakako, to ćemo sve znati na dan utakmice. To je ekipa koja ima mnogo kvaliteta napadački i odbrambeno, projektovana je za najviše ciljeve. Poznajem trenera jer je bio moj pomoćnik sedam godina u Fenerbahčeu".

 

 

I crno-beli pre sv ega moraju da koriguju svoje nedostatke, nastavio je najtrofejniji stručnjak.

"Moramo da počnemo od onoga gde mi igramo slabo, a to je odbrana. Potrebno je da igramo dobro u odbrani ukoliko želimo da igramo utakmicu u kojoj bismo imali neku eventualnu šansu da pobedimo. Naravno da gledamo sebe i izvlačimo pouke i gledamo šta smo radili na prethodnoj utakmici ili šta nije bilo dobro na treningu".

Rad, rad i samo rad dovodi do ispravljanja nedostataka i pravi razliku između pobeda i poraza, a crno-beli su sve mečeve koje su izgubili do sada u sezoni, sem one prve utakmice protiv Makabija, gubili sa malom razlikom, na jedan posed.

"To radimo i nećemo odustati od toga. Te male stvari, ako si nekoliko utakmica izgubio na jedan posed, gde svaki skok, svaka izgubljena lopta, svako zagrađivanje, svaki otvoren šut, svaka dobra i loša odluka dovode do toga da li si uspešan ili ne. Na kraju krajeva, takav je naš život i takav je naš posao. Jedna lopta ti odlučuje u svemu", zaključio je Obradović.

Evroliga, 10. kolo

Četvrtak

Asvel - Bajern 20.00

Makabi TA - Barselona 20.05

Panatinaikos - Valansija 20.15

Virtus - Fenerbahče 20.30

Real Madrid - Alba 20.45

Petak

Anadolu Efes - Partizan 18.30

Olimpijakos - Žalgiris 20.15

Baskonija - Monako 20.30

Crvena zvezda - Armani Milano 20.30

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport