Košarka

Meloun blista posle pobede Denvera: Posebno veče, trener Klipersa preuzeo odgovornost za poraz

Komentari

Autor: Euronews

28/11/2023

-

13:19

Meloun blista posle pobede Denvera: Posebno veče, trener Klipersa preuzeo odgovornost za poraz
Meloun blista posle pobede Denvera: Posebno veče, trener Klipersa preuzeo odgovornost za poraz - Copyright Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

veličina teksta

Aa Aa

Aktuelni šampioni, košarkaši Denvera, pobedili su LA Kliperse posle preokreta i to bez trojice startera. U odsustvu Nikole Jokića, Erona Gordona i Džamala Mareja, Nagetsi su slavili 113:104 na gostovanju, a do 12. pobede u sezoni, predvodili su ih upravo bivši košarkaši ekipe iz Los Anđelesa Redži Džekson i Diandre Džordan.

Džekson je odigrao najbolju partiju otkako je stigao u Kolorado. Postigao je 35 poena uz 13 asistencija, dok je Džordan završio utakmicu sa 21 poenom i 13 skokova. Nakon susreta, trener Denvera Majk Meloun poručio im je u svlačionici da na svakom narednom meču moraju da imaju mentalitet kao da igraju protiv Klipersa, dok je na konferenciji za medije govorio o dubini svoje ekipe.

"Kada možete da pobeđujete u ovakvim utakmica kada su vam neki od najboljih igrača van parketa, to mislim da dovoljno govori o vašoj dubini. Ali i o tome koliko verujemo jedni u druge. Večerašnja utakmica je bila posebna", rekao je između ostalog Majk Meloun.

Sa druge strane, trener Klipersa Tajron Lu preuzeo je odgovornost za poraz i istakao da njegov tim nije imao rešenja za Džeksona i Džordana.

"Preuzimali smo igrače kada nismo trebali, Džekson je dobijao otvorene poglede zbog toga. Imali smo velikih miskomunikacija u odbrani, loših odluka u napadu i za to preuzimam odgovnorst. Naročito za akcije na ofanzivnom delu terena. Igrači su bili očigledno isfrustrirani. Bili su prespori, nismo gradili akcije, šutnuli smo veliki broj trojki. Ovo nije naš stil i ne trebamo da igramo ovakvu košarku", podvukao je trener Klipersa.

Komentari (0)

Sport