Košarka

S verom u sebe i navijače, košarkaši Crvene zvezde "pikiraju" pobedu protiv Efesa

Komentari

Autor: Euronews

01/12/2023

-

09:47

S verom u sebe i navijače, košarkaši Crvene zvezde "pikiraju" pobedu protiv Efesa
S verom u sebe i navijače, košarkaši Crvene zvezde "pikiraju" pobedu protiv Efesa - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Sve tri pobede u dosadašnjem toku Evrolige košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pred domaćom publikom, pa je svaka sledeća utakmica u "Štark areni", kao večerašnja sa Efesom (20.00), ozbiljna prilika za popravljanje učinka (3-7) u dugoj i teškoj borbi za plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja.

Ako su pred tribinama punim "delija" pali Asvel, Bajern i Fenerbahče možda će i tim iz Istanbula, nadaju se na Malom Kalemegdanu, naravno, bez potcenjivačkog stava prema uspešnijim i bolje rangiranim gostima (5-5).

"Igramo protiv vrlo talentovanog tima, koji ima vrlo iskusne igrače. To što imaju probleme i izostanke ne bi trebalo da nam pomeri fokus na pripremu utakmice, jer imaju druge opcije, rešenja i mogu da nadomeste izostanke. Imaju igrače koj mogu zameniti one koji nisu tu. Znaju kako da igraju na top nivou. Zato moramo biti vrlo koncentrisani, i moramo znati kako se braniti jer ako bilo kom igraču dozvolite da igra, može se i razigrati. Sa druge strane, u napadu moramo igrati pametno i naći način kako da ih napadnemo. Oni kombinuju neke stvari defanzivno, kao što je odbrana od pik en rola i moramo dobro čitati njihovu igru... ", smatra trener crveno-belih Janis Sferopulos, za čiji pojam ne bi trebalo mračiti zbog ne tako dobrog "prolaznog vremena" prvaka Srbije, jer je prema rečima grčkog stručnjaka "Evroliga maraton". 

U jučerašnjem odbraćanju srpskim medijima, strateg kluba sa Malog Kalemegdana nije mogao ili hteo javno da kaže hoće li se kapiten Branko Lazić, posle izlaska iz povrede i nekoliko odrađenih treninga, vratiti na teren, ali se zato iz reči vođe tima da naslutiti da bi mogao da zauzme svoju poziciju na parketu.

"Očekujem da pružimo dobru partiju i da uz pomoć navijača dođemo do pobede. Biće teško posle ovih poraza i problema koje imamo. Siguran sam da ćemo uspeti da ostavimo to sa strane, da damo sve od sebe na terenu i nadam se pozitivnom ishodu. Videćemo da li ću biti na parketu, odradio sam tek danas drugi timski trening, ne verujem da su velike šanse da igram protiv Efesa, male su šanse, možda u nekim narednim utakmicama. Treba da idemo od meča do meča, ako krenemo da vadimo brojke i da pravimo planove, da se ne koncentrišemo na ono što je bitno, a to je utakmica, onda ćemo izgubiti fokus", izjavio je iskusni Lazić.

Na drugoj strani, Efesov trener Erdem Džan, ne pomišlja da će se njegovi igrači prošetati kroz Beograd. Baš naprotiv.

"Biće to teško gostovanje u Beogradu, Crvena zvezda igra dobro na svom terenu, imaju veliku podršku od strane navijača. Želimo kao tim da nastavimo da pružamo dobre partije, cilj dizanje forme i pružanje međusobne podrške", smatra turski stručnjak. 

Inače, ovo će biti 19. duel dva tima, a u prethiodnih 18 više pobeda odneli su košarkaši Efesa (12:6). 

Evroliga, 11. kolo

četvrtak

Fenerbahče - Real Madrid 100:99
Monako - Olimpijakos 85:77
Makabi - ALba 102:81
Bajern - Virtus 90:76
Milano - Žalgiris 70:83
Partizan - PAO 92:87

petak

Crvena zvezda - Efes 20.00
Baselona - Asvel 20.30
Valensija - Baskonija 20.30

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport