Košarka

Oboren rekord franšize: Nikola Jokić po sedmi put u karijeri igrač meseca na Zapadu!

Komentari

Autor: Euronews

04/12/2023

-

22:39

Oboren rekord franšize: Nikola Jokić po sedmi put u karijeri igrač meseca na Zapadu!
Oboren rekord franšize: Nikola Jokić po sedmi put u karijeri igrač meseca na Zapadu! - Copyright Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert)

veličina teksta

Aa Aa

Srpski košarkaš Nikola Jokić proglašen je za najboljeg igrača meseca Zapadne konferencije. Zvezda Denvera ponela je to laskavo priznanje po sedmi put u karijeri, što je ujedno i novi rekord franšize iz Kolorada.

Na 19 odigranih utakmica tokom oktobra i novembra, upisao je 13 pobeda i šest poraza sa Nagetsima, a tokom tog perioda u proseku je beležio 29 poena, 13.2 skoka i 9.2 asistencija po utakmici. Srpski centar proteklog meseca zabeležio je sedam tripl-dabl učinaka, dok je ostatak lige kombinovao osam. 

Imao je četiri utakmice u nizu sa 30 i više poena, što je po drugi put ponovio u karijeri. Takođe, postao prvi igrač još od Eldžina Bejlora i 1967. godine da je vezao 12 utakmica, na kojima je beležio 20 poena i 10 skokova.

Tokom oktobra i novembra postao je ujedno i igrač sa najviše poena, asistencija i skokova u ligi. A, u poslednje dve utakmice upisao je tripl dabl učinak sa preko 30 poena bez izgubljene lopte, što se nije dogodilo poslednjih 40 godina u ligi.

Sa druge strane, na Istočnoj konferenciji dominirao je Džejson Tejtum. Bek Bostona, vodio je Seltikse do skora 14-4, a tokom proteklog meseca u proseku je beležio 27.7 poena po utakmici, uz devet skokova i četiri asistencije. 

 

Komentari (0)

Sport