Košarka

Zvezda u Vitoriji traži prvu gostujuću pobedu u Evroligi i to protiv bivšeg trenera

Komentari

Autor: Euronews

08/12/2023

-

10:18

Zvezda u Vitoriji traži prvu gostujuću pobedu u Evroligi i to protiv bivšeg trenera
Zvezda u Vitoriji traži prvu gostujuću pobedu u Evroligi i to protiv bivšeg trenera - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Duplo kolo Evrolige donosi nam još jedno gostovanje Crvene zvezde u Španiji, gde će košarkaši srpskog tima nakon Valensije, odmeriti snage i sa Baskonijom. Susret 13. kola elitnog takmičenja na programu je od 20:30 časova.

Zvezda ovaj duel dočekuje na 15. mestu tabele sa učinkom 4-8, dok je Baskonija, koju sa klupe predvodi bivši trener Beograđana Duško Ivanović, peta sa skorom 7-5. 

Srpski tim je u promenljivoj formi ove sezone. U prethodnih sedam utakmica u Evroligi, Zvezda je zabeležila tri pobede i četiri poraza i osim meča sa Milanom (71:93), gotovo je svaka utakmica izgubljena u neizvesnoj završnici, dok su pobede, doduše kod kuće, ostvarene na ubedljiv način. Pogotovu nad turskim velikanima - Efesom (97:83) i Fenerom (87:56).

Sad, ono što ne ide na ruku Beograđanima je činjenica da su ove sezone gubili na svim gostovanjima. Čak šest puta i što će večeras igrati na "vrelom terenu", gde će špansku ekipu predvoditi bivši trener Zvezde, koji je itekako upoznat sa kvalitetima srpskog tima, jer ga je i sam "sklapao" ovog leta, pre nego što je napustio Mali Kalemegdan na početku sezone.

Prema njegovim rečima, susret sa bivšim klubom biće specijalan momenat za Ivanovića, koji je u najavi utakmice rekao da nikada nije lako kada se igra protiv nekadašnjeg tima.

"Uživao sam u Crvenoj zvezdi. Veliki klub, sa ogromnim brojem navijača i tradicijom, Biće to specijalan momenat za mene. Ipak, više nisam trener tog tima. Uvek je teško za mene igrati protiv nekog od bivših klubova u kojima sam radio, ali šta da se radi, moramo da se takmičimo", rekao je između ostalog trener Baskonije.

Evroliga, 13. kolo

četvrtak

Alba - Efes 89:97

Panatinaikos - Real Madrid 78:90
Partizan - Armani 82:69

petak

Žalgiris - Monako 19.00
Olimpijakos - Bajern 20.15
Barselona - Fenerbahče 20.30
Baskonija - Crvena zvezda 20.30
Virtus - Makabi 20.30
ASVEL - Valensija 21.00

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport