Košarka

Baskonija nanela Crvenoj zvezdi deveti poraz: Giedraitis promašio šut za pobedu

Komentari

Autor: Euronews

08/12/2023

-

23:01

Baskonija nanela Crvenoj zvezdi deveti poraz: Giedraitis promašio šut za pobedu
Baskonija nanela Crvenoj zvezdi deveti poraz: Giedraitis promašio šut za pobedu - Copyright Twitter/KK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je upisala i deveti poraz u Evroligi. Baskonija je bila bolja 87:85 (26:18, 26:25, 15:19, 20:23). Rokas Giedraitis je imao šut za pobedu u poslednjem napadu na utakmici ali lopta "izašla" iz obruča.

Ponovo su "crveno-beli" sporije ušli u meč. Gotovo četiri minuta su bili bez koša na startu utakmice, što je Baskonija iskoristila i stekla osetniju prednost (plus 9). Gosti su uspeli da se približe rivalu na krilima Nemanje Nedovića i Miloša Teodosića, ali je tim Duška Ivanovića odoleo tom naletu sa dve trojke Rogavopulosa i Monekea.

Šut sa distance je nastavio da služi dobro domaću ekipu. Pre svega Markusa Hauarda koji je uprkos činjenic da ga je čuvao Branko Lazić, uspeo da ubaci 14 poena za 10 minuta u prvom poluvremenu. Crvena zvezda nikako nije uspevala da pronađe ritam, ali su imali sreće i da na Baskonija nije iskoristila nekoliko prilika da stekne ozbiljniju prednost pred odlazak na pauzu. 

Treća deonica je počela znatno bolje za goste iz Beograda. "Crveno-beli" su malo zategli odbranu. U jednom trenutku su čak stigli i do izjednačenje (62:62), ali su u poslednji period ipak ušli sa zaostatkom od pet poena. U četvtoj četvrtini je Baskonija nastavila sa serijom i ponovo došla do dvocifrene prednosti. Zvezda je uspela da dođe do izjednačenja na devet sekundi do kraja, nakon čega je Tadas Sedekerskis bio precizan oba puta sa linije za slobodna bacanja. Srpska ekipa je imala napada za pobedu ili produžetak, ali šut za pobedu Rokasa Gedraitisa "izašao" iz obruča.

Najefikasniji u pobendičkom ekipi bio je Tadas Sedekersiks sa 18 poena, dok se u redovima srpskog kluba istakao Rokas Giedraitis sa 21. 

Evroliga, 13. kolo

četvrtak

Alba - Efes 89:97

Panatinaikos - Real Madrid 78:90
Partizan - Armani 82:69

petak

Žalgiris - Monako 79:83 
Olimpijakos - Bajern 77:69
Barselona - Fenerbahče 89:81
Baskonija - Crvena zvezda 87:85
Virtus - Makabi 100:90
ASVEL - Valensija 55;78

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport