Košarka

Željko Obradović suočen sa velikim kadrovskim problemima pred put u Kaunas

Komentari

Autor: Euronews

12/12/2023

-

21:25

Željko Obradović suočen sa velikim kadrovskim problemima pred put u Kaunas
Željko Obradović suočen sa velikim kadrovskim problemima pred put u Kaunas - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Povređivanje igrača redovna je problematika u poslu trenera, naviknutih da u hodu prilagođavaju sastave i taktiku tim vanrednim okolnostima, ali šef košarkaša Partizana, Željko Obradović, ima ih previše ove sezone.

U takvoj, neveseloj situaciji priprema ekipu i za meč 14. kola Evrolige, sa Žalgirisom ovog četvrtka (19.00). Uoči poslednjeg treninga pred sutrašnji put u Litvaniju objasnio je iz prve ruke kako stoje stvari u svlačionici. Počev od stanja Ognjena Jaramaza, koji nije  ogao da završi utakmicu AdmiralBet ABA lige sa SC Derbijem. 

"Što se nas tiče, imamo probleme i u odnosu na jučerašnju utakmicu. Jaramaz sigurno neće trenirati, Ledej i Naneli takođe imaju probleme. Nadam se da će nas biti osam ili devet na treningu i da ćemo probati i na takav način da se pripremimo i da vidimo sutra u kakvom će stanju biti ti igrači koji bi eventualno mogli da igraju tu utakmicu. Smailagić je juče dobio udarac, bolela ga je glava na terenu ali to je udarac. Za Jaramaza ne znamo kako će da izgleda", rekao je trener Partizana Željko Obradović, u čijem protokolu sigurno neće biti od ranije povređenih Avramovića, Trifunovića i Kaminskog. 

Crno-beli trenutno imaju bilans od sedam pobeda i šest poraza i na deobi su šestog mesta Evrolige.

"Svako naredno gostovanje će biti najteže. Žalgiris je tim koji igra izvanredno, imaju jasnu ideju kako i gde da napadaju i imaju ogromnu energiju, kako napadački tako i odbrambeno", kaže strateg srpskog evroligaša i dodaje da će biti teško igrati na gostovanju u Litvaniji.

"Sigurno je da nas očekuje veoma teška utakmica. Znamo da je tamo arena uvek ispunjena do poslednjeg mesta. Imaju veliku podršku i to je fenomenalan ambijent za igranje košarke"; zaključio je Obradović. 

Komentari (0)

Sport