Košarka

Partizan i Zvezda igraju u isto vreme: Crno-beli u Kanuasu, šampion Srbije u "Areni"

Komentari

Autor: Euronews

14/12/2023

-

11:52

Partizan i Zvezda igraju u isto vreme: Crno-beli u Kanuasu, šampion Srbije u "Areni"
Partizan i Zvezda igraju u isto vreme: Crno-beli u Kanuasu, šampion Srbije u "Areni" - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde u različitim raspoloženjima  i ambijentima dočekuju mečeve 14. kolo Evrolige, a oba susreta počinju u 19.00 časova.

Crno-beli okovani povredama brojnih igrača poput Freda Kaminskog i Alekse Avramovića, koji sigurno neće igrati, a zatim i neizvesnih Džeka Ledeja, Džejmsa Nanelija i Ognjena Jaramaza gostuju Žalgirisu u Kaunasu, gde nikada nije prijatno igrati kao gost

Partizan je trenutno šesti na tabeli Evrolige sa sedam pobeda i šest poraza, dok je domaći sastav na 14. poziciji sa skorom 5/8, a trener Željko Obradović navodi da je za njega svaka utakmica podjednako bitna.

"Svako naredno gostovanje će biti najteže. Žalgiris je tim koji igra izvanredno, imaju jasnu ideju kako i gde da napadaju i imaju ogromnu energiju, kako napadački tako i odbrambeno. Sigurno je da nas očekuje veoma teška utakmica", rekao je Obradović.

Crvena-zvezda, s druge strane, pred svojim navijačima i očekuje se prepunim tribinama "Štark arene" dočekuje posledneplasiranu Albu koja ima samo dve pobede, što je duplo manje od crveno-belih.

Ni tim trenera Janisa Sferopulosa nije bez problema sa povredama, budući da su neizvesni Adam Hanga i Šabaz Nejpir, ali u ambijentu kakav se stvara u najvećoj beogradskoj dvorani to može da se nadomesti.

"Hanga je u sredu imao drugi trening. U utorak je radio bez kontakta, a u sredu sa kontaktom. Videćemo kako se oseća fizički i da li ćemo ga staviti u tim u poslednjem trenutku. Još rano da donosimo sud o njegovom stanju. Šabaz je dobio udarac u leđa, imao je problema. Nije igrao poslednje dve utakmice, protiv Baskonije nije mogao, protiv Mege je bio upitan jer nije bio 100 odsto spreman. Ideja mi je da koristim igrače koji su 100 odsto spremni", istakao je Sferopulos uoči meča sa Albom.

Evroliga, 14. kolo

četvrtak

Žalgiris – Partizan 19.00
Crvena zvezda – Alba 19.00
Makabi  - Efes 20.05
Baskonija – Virtus 20.30
Real Madrid – Bajern 20.45
ASVEL – Panatinaikos 21.00

petak

Fenerbahče – Monako 18.45

Olimpijakos – Valensija 20.15
Barselona – Olimpija 20.30

Komentari (0)

Sport