Košarka

Lagana pobeda Partizana u Kaunasu: Crno-beli nastavili sjajnu seriju u Evroligi

Komentari

Autor: Euronews

14/12/2023

-

21:06

Lagana pobeda Partizana u Kaunasu: Crno-beli nastavili sjajnu seriju u Evroligi
Panter i Ledej - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana nastavili su sjajnu seriju rezultata u Evroligi. U 14. kolu takmičenja zabeležili su osmu pobedu, a do četvrte u nizu stigli su na tradicionalno vrućem terenu u Kaunasu, gde su bez većih problema savladali Žalgiris, kome ni sjajni procenti šuta sa distance (46 odsto), nisu pomogli da izbegnu deveti poraz u sezoni - 93:85 (29:21, 29:23, 18:20, 17:21)

Crno-beli stigli su do pobede najviše zahvaljujući sjajnoj igri u prvom poluvremenu, kada su na krilima Pantera i sjajne timske igre stekli 14 poena prednosti (58:44). Ostatak meča protekao je u ravnopravnoj borbi. Dobar šut za tri poena držao je Litvance u kakvoj-takvoj nadi, ali, na kraju, Beograđani nisu dozvolili nikakva iznenađenja. 

Žalgiris je u nekoliko navrata na plećima Evansa i Šmitsa stizao do granice dvocifrenog zaostatka, međutim sve je to bilo nedovoljno za preokret. Partizan je svaki put imao spreman odgovor. Da li preko Pantera, Dožira, Kabokla ili Ledeja... Crno-beli su imali odlične procente šuta. Kako sa distance (40 odsto), tako i za dva poena (60 odsto) i sa linije penala (92 odsto), pa se slobodno može reći da se pitanje pobednika nije ni postavljalo, iako je litvanski tim u jednom trenutku stigao do rezultatskog prikjučka posle neverovatne serije "parnog valjka" na startu.

Počelo je fenomenalno po Beograđane. Razigrali su se crno-beli, blistala je igra u tranziciji, unutrašnja linija, šut spolja i za tili čas je na semaforu pisalo 16:5 u korist Obradovićevih momaka. Ali... Žalgiris se u međuvremenu konsolidovao, da bi crno-beli na kraju uvode četvrtine ipak zadržali dvocifrenu prednost i to najviše zahvaljujući Panteru i Kaboklu - 29:19.

Druga četvrtina nije puno toga promenila na parketu. Sjajni procenti šuta, dobra kontrola lopte i odlična igra u reketu, nosila je crno-bele. Panter je blistao sa distance, Dožir i Kaboklo skupljali su poene u reketu, Ledej je takođe dao veliki doprinos, pa su crno-beli u jednom trenutku imali i 16 poena prednosti (58:42).

Beograđani su potom upali u kontra ritam. Na krilima Šmitsa i Evansa, Žalgiris je sa distance uspeo da uhvati priključak sredinom treće deonice, kada je režirao 14:3 seriju (64:58). Ali, kada je bilo potrebno, crno-beli su ponovo dodali gas. Sa nekoliko učinkovitih napada otišli su na +14 (76:62) i stekli momenutum, koji ih nije napuštao do poslednjeg zvižduka.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Panter sa 22 poena, Dožir je dodao 16, Naneli 14, Ledej 13, dok je Kaboklo zabeležio jedan manje. Sa druge strane neverovatan meč pružio je Evans, koji je postigao 33 poena. Šmits je pomogao sa 18, dok je Dimša sa klupe upisao 11 poena.

Evroliga, 14. kolo

četvrtak

Žalgiris – Partizan 85:93
Crvena zvezda – Alba 85:71
Makabi  - Efes 20.05
Baskonija – Virtus 20.30
Real Madrid – Bajern 20.45
ASVEL – Panatinaikos 21.00

petak

Fenerbahče – Monako 18.45
Olimpijakos – Valensija 20.15
Barselona – Olimpija 20.30

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport