Košarka

Rekord karijere Bransona u Finiksu: Ništa od velike trojke, "KD" i Buker ponovo ostali bez Bila

Komentari

Autor: Euronews

16/12/2023

-

09:18

Rekord karijere Bransona u Finiksu: Ništa od velike trojke, "KD" i Buker ponovo ostali bez Bila
Džejlen Branson - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt York

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Njujorka predvođeni fantastičnim Džejlenom Bransonom, savladali su Finiks na gostujućem terenu 139:122 i zabeležili 14. pobedu u sezoni. I to sve zahvaljujući bivšem plejmejkeru Dalasa, koji je utakmicu završio sa rekordnih 50 poena, uz nestvarne procente šuta sa distance (9/9).

Pik druge runde sa drafta koji je prošlog leta u Nikse stigao za džabe, odigrao najbolju utakmicu u karijeri. Tokom čitavog susreta diktirao je tempo ekipe iz "velike jabuke", uz sjajne procente šuta (17/23). Na terenu je proveo 35 minuta i falilo mu je 12 poena da izjednači rekord franšize, koji je postavio Karmelo Entoni 2014. godine protiv Šarlot Bobektsa (23/35, 37p na poluvremenu).

On je tako postao deveti igrač u istoriji Niksa koji je postigao najmanje 50 poena na jednoj utakmici, ali je zato bio najefikasniji sa čak 73 odsto uspešnosti uzetih šuteva. A, uz to uspeo je i da sakupi šest skokova i devet asistencija. Do takvih učinaka po jednom su stizali Džulijus Rendl, Džamal Kroford i Vilis Rid, dva puta Karmelo Entoni, Patrik Juing i Alan Hjuston. Riči Gerin "ubacio je 50" tri puta, a Bernard King pet!

Što se liste strelaca Finiksa na večerašnjoj utakmici tiče. Kevin Durent je imao 29 poena, Devin Buker 28, a više nego dobri Jusuf Nurkić 21 poen. U jednom trenutku navijači Finiksa imali su prilike da vide i "veliku trojku" na terenu, ali se na njihovu žalost, Bredli Bil ubrzo povredio. Najveće pojačanje Sansa stalo je na nogu protivničkog igrača prilikom jednog šuta i povredio zglob pri doskoku, pa je meč napustio već u petom minutu. Bil će tako ponovo odsustvovati neko vreme sa terena. Stepen povrede se i dalje ne zna, a budući da je ove sezone na šest utakmica sakupio svega 25 minuta, ne bi bilo iznenađenje da odsustvuje i na duže staze.

NBA, rezultati

Filadelfija – Detroit 124:92
Vašington – Indijana 137:123
Boston – Orlando 128:111
San Antonio – LA Lejkers 129:115
Toronto – Atlanta 104:125
Memfis – Hjuston 98:103

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport