Košarka

Bivši NBA košarkaš na Malom Kalemegdanu: Zvezda potpisala Fredija Gilespija iz Bajerna

Komentari

Autor: Euronews

18/12/2023

-

16:13

Bivši NBA košarkaš na Malom Kalemegdanu: Zvezda potpisala Fredija Gilespija iz Bajerna
Fredi Gilespi - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

veličina teksta

Aa Aa

Bivši NBA košarkaš Fredi Gilespi, koji je do pre samo dve sezone nosio dres Orlanda, novo je pojačanje Crvene zvezde. Američki centar prošlog leta stigao je u Evropu gde je igrao za  minhenski Bajern, a na vernost crveno-belima obavezao se do kraja sezone.

Gilespi je pre Bajerna igrao za Memfis Grizlise, Toronto Reptorse i Orlando Medžik, mada je najčešće nastupao za njihove razvojne timove. Dolaskom 206 centimetara visokog Amerikanca u Beograd, znači da je era Majka Tobija u klubu sa Malog Kalemegdana verovatno završena, ali, ipak, ostaje se da se vidi šta će na kraju Zvezda uraditi sa viškom centara.

Majk Tobi je do sada najbolje partije pružao u AdmiralBet ABA ligi, dok se na međunarodnoj sceni nije naročito pokazao. U Evroligi prosečno je beležio četiri poena, tri skoka iz 0.2 asistencije po meču.

Sa druge strane ni Gilepsi se nije blistao u dresu Bajerna. Mada, istini na volju i nije puno šansi dobijao. Upisao je 13 nastupa, mahom sa klupe, gde je za devet minuta na parketu u proseku beležio dva poena uz isto toliko skokova.

Komentari (0)

Sport