Košarka

Tradicija ostaje na strani Nagetsa: Novi poraz Golden stejta u Denveru, Jokić blizu novog tripl-dabla

Komentari

Autor: Euronews

25/12/2023

-

23:21

Tradicija ostaje na strani Nagetsa: Novi poraz Golden stejta u Denveru, Jokić blizu novog tripl-dabla
Džamal Marej i Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Ryan Sun

veličina teksta

Aa Aa

Tradicija ostaje na strani Denvera posle još jedne utakmice sa Golden stejtom u "Bol Areni". Tim iz Kolorada sačuvao je svoj teren i peti meč u nizu protiv Voriorsa, odnosno još od plej-ofa 2022. godine, a do nove pobede, 22. u sezoni, stigli su posle grčevite borbe i još jedne uzbudljive završnice - 120:114 (29:26, 24:28, 39:36, 28:25).

Srpski centar Nikola Jokić imao je izuzetno loše šutersko veče, ako gledamo procente iz igre (4/12), dok je sa penala bio nenadmašan, odakle je postavio novi rekord karijere (18/18). Utakmicu je na kraju završio sa 26 poena, 14 skokova i osam asistencija. Najefikasniji bio je Džamal Marej sa 28 poena, dok je listu strelaca Golden stejta predvodio Endru Vigins sa 22. Stef Kari je takođe bio neprepoznatljiv iz igre (7/21), mada je na kraju ipak uspeo da sakupi 18 poena, što nije bilo dovoljno za pobedu nad šampionom.

Susret je bio izjednačen otpočetka do kraja. Uglavnom je Denver bio taj koji je kontrolisao rezultat. Golden stejt držao je priključak do samog kraja zahvaljujući drugoj postavi predvođenoj Šarićem i Viginsom, ali na kraju, nisu izdržali pritisak. Uprkos lošim procentima iz igre, Jokić je pogodio nekoliko važnih šuteva u finišu. Pol je uveo neizvesnost na 30 sekundi do kraja, da bi istu otklonio Marej sa penala već u narednom napadu. Na kraju, važna pobeda Denvera. Čak 22. u sezoni, koliko ima i Minesota na prvom mestu Zapada, koja ima i četiri utakmice manje.


Tim iz Kolorada sa većom enerijom otvorio je utakmicu. Brzo se rasmplamsala tranziciona igra Nagetsa na koju Voriorsi nisu imali rešenja u početku, pa je sredinom uvodne deonice Denver došao do prve osetnije prednosti (24:14). I to najviše zahvaljujući raspoloženom Porteru, koji je već nakon nekoliko minuta bio dvocifren.

Međutim, već do kraja četvrtine Golden stejt je uspeo da uhvati priključak. Druga postava predvođena Šarićem i Polom počela je da daje rezultate, da bi u odsustvu čvršće odbrane Nagetsa i nešto jače inicijative Jokića, gosti iz Ouklenda stigli do preokreta sredinom druge četvrtine (43:37). Od tog trenutka do kraja poluvremena videlo smo promenljivu igru obe ekipe. 

Mahom se igralo u serijama. Jokić se mučio iz igre, kao i Kari na drugoj strani, ali je srećom po Nagetse, druga postava predvođena Marejom i Porterom uspela da uhvati priključak i smanji deficit (53:54) pred odlazak na odmor.

Treća četvrtina donela nam je efikasniju igru i jedne i druge ekipe. Lopta se brže kretala. Golden stejt je igrao po notama iskusnog Pula. Kari bi tu i tamo pogodio neki šut, dok se Denver oslanjao na dobre procente sa distance (4/6). Jokić se i dalje mučio da pogodi koš iz igre, ali je zato bio efikasan sa penala (10/10), pa su Nagetsi ušli u poslednju deonicu sa "+3" - 92:89.

U poslednjoj četvrtini gotovo niko nije mogao da pogodi šut sa distance. Igralo se po principu, posed po posed. Vigins je dugo bio ključni igrač Voriorsa, dok se Denver oslanjao na nešto veću timsku igru, kao i na duo Jokića i Mareja. Nagetsi su držali razliku između 4-6 poena tokom čitave poslednje deonice. Golden stejt je u nekoliko navrata prišao na dva poseda zaostatka, ali nije imao dovoljno snage za nešto više. Tim iz Kolorada odigrao je konrketnije u finišu i u penal završnici osigurao pobedu.

Komentari (0)

Sport