Košarka

Partizan i Zvezda imaju obaveze u Evroligi: Crno-beli dočekuju Virtus, Zvezda gostuje Panatinaikosu

Komentari

Autor: Euronews

28/12/2023

-

12:56

Partizan i Zvezda imaju obaveze u Evroligi: Crno-beli dočekuju Virtus, Zvezda gostuje Panatinaikosu
Panter i Ledej - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Prvo će utakmicom protiv Virtusa iz Bolonje u "Štark Areni" košarkaši Partizana odigrati meč 17. kola Evrolige, a potom u 20.15 časova Crvene zvezde u Atini protiv Pannatinaikosa zatvaraju prvi krug elitnog evropskog takmičenja.

Crno-beli u meč ulaze sa šeste pozicije na tabeli, dok je rival iz Italije trenutno treći, ali trener Željko Obradović ni na ovom susretu neće moći da ima sve igrače na raspolaganju.

"Sigurno neće igrati Alen Smailagić koji ima povređen zglob, a Pi Džej Doužer će biti spreman. U timu će možda da bude Uroš Trifunović, koji se vraća iz povrede, ali još nije spreman da zaigra", rekao je trener crno-belih i dodao:

"Čeka nas veoma teška utakmica protiv odlične ekipe, koja ume da se postavi na igru svakog protivnika i poseduje izuzetan kvalitet. Mi smo posle sedam dana ponovo kući, a protiv Zadra se osetio pad energije. To ne sme da nam se ponovi i moramo da odigramo mnogo bolje da bi upisali pobedu".

Crvena zvezda će u večernjem terminu gostovati Panatinaikosu, a trener Janis Sferopulos smatra da njegov tima mora da bude mentalno i fizički spreman za težak duel.

"Igramo protiv tima koji je u najboljoj formi od početka sezone. Igraju odlično na psihičkom planu i odlazimo im na noge posle tri pobede u gostima. Znamo odakle preti najveća opasnost i moramo da budemo veoma skoncentrisani, ako izgubimo koncentraciju oni će nas kazniti. Za nas je veoma važno da nastavimo da igramo našu igru i da ostvarimo pozitivan rezultat. Moramo da budemo mentalno i fizički spremni za težak meč", rekao je Sferopulos, koji je na put poveo i mladog Nikolu Topića.

Komentari (0)

Sport