Košarka

Kaminski promašio pobedu Partizana: Slavlje Virtusa u Areni posle drame

Komentari

Autor: Euronews

28/12/2023

-

20:41

Kaminski promašio pobedu Partizana: Slavlje Virtusa u Areni posle drame
Kaminski promašio pobedu Partizana: Slavlje Virtusa u Areni posle drame - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U izuzetno uzbudljivoj utakmici 17. kola Evrolige, u kojoj su košarkaši Partizana imali šut za pobedu protiv Virtusa, na kraju se ipak radovala ekipa iz Bolonje. Nakon velike drame i dosta prekida, Frenk Kaminski, apsolutni heroj crno-belih u poslednjoj četvrtini, mogao je sve da reši sa distance uz zvuk sirene, ali je lopta ipak ostala na obruču. Na kraju pobeda Virtusa 77:75 (23:18, 18:18, 18:18, 17:19) i osmi poraz Partizana u sezoni, odnosno tek drugi pred svojim navijačima u Areni.

U susretu koji je uglavnom protekao u vođstvu gostiju iz Bolonje, igrači Partizana uspeli na krilima Kaminskog i Pantera da dođu u situaciju da ukradu pobedu u Areni, ali nisu imali sreće u poslednjem napadu. Najpre je Belineli sa penala doneo Virtusu +3 (77:74) na 10 sekundi do kraja. Panter je zatim bio polovičan sa penala, da bi nakon nekoliko prekida zbog pregledavanja snimka sudija, Partizan dobio loptu u poslednje četiri sekunde da reši utakmicu. Kaminski je preuzeo odgovornost ali, šteta... Nije bio precizan. Na kraju, pobeda Virtusa, koji je tokom utakmice imao maksimalnu prednost od 13 poena i drugi poraz Partizana u Areni posle Barselone.

Najefikasniji na utakmici bio je Naneli sa 19 poena, Panter i Jaramaz su dodali po 12, dok su Kaboklo i Kaminski (svih 10 u poslednjoj četvrtini) takođe bili dvocifreni sa po 10. Sa druge strane, listu strelaca predvodio je Lundberg sa 14 poena.

Sramežljivo su crno-beli ušli u utakmicu. Loša organizacija u napadu, solidan broj izgubljenih lopti i slaba odbrana u reketu, ostavila je danak u igri Partizana, pa su gosti iz Bolonje već u finišu uvodne četvrtine stekli dvocifrenu prednost (21:10). Međutim, usledila je bolja igra Beograđana koji su uhvatili priključak početkom druge deonice (23:23). Naneli se raspucao sa poludistance, Kaboklo je pomagao sa unutrašnjih pozicija, ali je Virtus ponovo uhvatio zalet. Ovaj put na krilima druge postave.

Prevođeni Ludbergom i Abasom, gosti iz Bolonje režirali su 16:5 seriju i nakon trojke Heketa, poveli 41:28 pred odlazak na odmor. Što je ujedno bila i najveća prednost na utakmici. Partizan se zatim konsolidovao u odbrani, počeo više da gradi akcije u napadu, i malo po malo, krčkao razliku Virtusa, koji je do kraja utakmice održavao prednost od 4-7 poena. Nakon izjednačene treće četvrtine, Virtus je u odlučujuću deonicu ušao sa "+5" (60:55).

Usledila je velika borba do kraja i bitka gotovo za svaki posed. Igrači Partizana zaustavili su prodore Šengelije i Belinelija, ali nisu imali naročito puno rešenja za Ludberga i Heketa. Ipak, zahvaljujući sjajnoj podršci Kaminskog, disali su za vratom Virtusu sve do same završnice. Na dva minuta do kraja prišli su na poen zaostatka (72:73), da bi u finišu imali i priliku da povedu, ali je nakon ofanzivnog skoka Jaramaza, Kaboklo napravio faul u napadu na 50 sekundi do kraja. U narednom napadu Virtusa Lundberg je pogodio težak šut za 75:72. Ušlo se potom u penal završnicu. Panter i Belineli su bili sigurni na obe strane, da bi nakon polovičnog učinka Kevina, Kaminski došao u situaciju da ukrade pobedu u Areni. Ali je nažalost bio neprecizan za tri.

Evroliga, 17. kolo

četvrtak

Efes - Fenerbahče 84:89
Partizan - Virtus 75:77
Žalgiris - Makabi 19.00
ASVEL - Real Madrid 20.00
Panatinaikos - Crvena zvezda 20.15
Bajern - Baskonija 20.30

petak

Alba - Olimpijakos 20.00

Monako - Barselona 21.00

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport