Košarka

Aleksandar Đorđević novi trener Fenerbahčea

Komentari

Autor: Eurpnews

31/07/2021

-

13:58

Aleksandar Đorđević novi trener Fenerbahčea
Aleksandar Đorđević novi trener Fenerbahčea - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Niti je Aleksandar Đorđević dugo čekao na novi posao, niti je Feberbahče dugo bio bez šefa stručnog štaba.


Proslavljeni srpski košarkaš i trener preuzeo je turski Fenerbahče, objavio je klub sa Bosfora uz poruku dobrodošlice na društevnim mrežama.

"Poznat kao jedan od najboljih plejmejkera u istoriji evropske košarke. Đorđević je osvojio Evroligu u jednom od najboljih mečeva svoje karijere u Istanbulu 1992. godine sa Partizanom. Tada je postigao trojku nekoliko sekundi pre kraja meča. Sada se vraća u Istanbul, da kao trener Fenerbahčea dođe do novih velikih pobeda", navodi se u sapštenju kluba. 

 

 

 


Bivši selektor Srbije prošle sezone predvodio je Virtus, ali je posle osvojene titule napustio Bolonju i strpljivo čekao poziv bivšeg evropskog prvaka. U međuvremenu istanbulske žuto-plave napustio je sadašnji selektor Srbije, Igor Kokoškov, koji se vratio u NBA, gde će biti asistent na klupi Dalasa.

Đorđević je u trenerskoj karijeri vodio Olimpiju iz Milana, Beneton, Panatinaikos, Bajern i već pomenutu Srbiju, odnosno Virtus.

Zanimljivo da je Kokoškov na klupi "orlova" upravo zamenio Đorđevića, dok je popularni "Sale nacionale" došao u Fenerbahče umesto jedinog srpskog stručnjaka koji je bio prvi trener u NBA.

Komentari (0)

Sport