Košarka

Košarkaši Partizana ubedljivi protiv Krke: Slovenci platili ceh za poraz crno-belih od Zvezde

Komentari

Autor: Euronews

06/01/2024

-

20:42

Košarkaši Partizana ubedljivi protiv Krke: Slovenci platili ceh za poraz crno-belih od Zvezde
Košarkaši Partizana ubedljivi protiv Krke: Slovenci platili ceh za poraz crno-belih od Zvezde - Copyright Partizan Mozzart Bet / Dragana Stjepanović

veličina teksta

Aa Aa

Partizan nije imao rešenje za košarku Crvene zvezde u minulom Evrolige, ali nije imao ni lufta za lamentiranje nad lošom igrom protiv večitog rivala, samo je neiskorišćenu energiju preusmerio na Krku i protiv slabašne slovenačke ekipe ostvario novu pobedu u AdmiralBet ABA ligi - 96:76 (30:14, 29:15, 21:23, 16:26).

Jesu gosti dobili druge dve četvrtine, ali su baš kao i na svom parketu (56:96) prošli kao bosi po trnju u sudaru sa daleko skupljim i kvalitetnijim kandidatom za plasman u plej-of Evrolige.

Crno-beli su furiozno išli u meč, a takav pristup i razlika u klasi doneli su im vrlo brzo dvocifrenu prednost, čime je u startu otklonjena senzacionalna opcija ishoda u beogradskoj "Štark areni". 

Rezultstaki komodidet ostavio je treneru Željku Obradoviću prostora i vremena za kadrovske kombinatorije, a u toj raspodeli minutaže najbolje se snašao Tristan Vukčević, sa 16 ubačenih poena. Jan Span je dao jedan manje za sastav iz Novog Mesta.

Partizan nema vremena za odmor, jer već 9. januara gostuju Fenerbahčeu u Istanbulu, a dva dana kasnije, pred svojim navijačima igraj protiv Makabija. Još jedno duplo kolo u Evroligi čeka sa skorom 10-9.

AdmiralBet ABA liga, 15. kolo

četvrtak

Igokea - Split 77:80

petak

Budućnost - Mornar 103:100 

FMP - Cibona 72:77

subota

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda 96:86

Partizan - Krka 96:76

ponedeljak

Borac - Mega 18.00 (TV Arena sport 1)

utorak

Zadar - SC Derbi 18.00 (TV Arena sport 1)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport