Košarka

"Stotka" u Areni, rekord ABA lige i pobeda za Miloja: Partizan servirao osvetu Megi

Komentari

Autor: Euronews

22/01/2024

-

21:15 >> 22:12

"Stotka" u Areni, rekord ABA lige i pobeda za Miloja: Partizan servirao osvetu Megi
Naneli - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Pred krcatim tribinama beogradske Arene, koja je večeras brojala preko 23 hiljade navijača, košarkaši Partizana uspeli su da se osvete Mege za poraz u prvom delu sezone i upišu novu, 13. pobedu u 17. kolu AdmiralBet ABA lige - 112:80 (25:26, 34:13, 26:23, 27:18).

Utakmica u našoj najvećoj dvorani imala je posebnu draž za oba tima, pošto je odigrana u čast Dejana Milojevića, bivšeg kapitena Partizana i trenera Mege, koji je protekle nedelje preminuo u Americi u 46. godini od posledica srčanog udara.

U njegovo ime, košarkaški klub Partizan obezbedio je slobodan ulaz za sve navijače, pa je večeras zabeležena i rekordna poseta u AdmiralBet ABA ligi, koja govori da je meč dva beogradska kluba posmatralo čak 23.031 ljudi! Osim zbog Partizana, većina je došla da oda počast nekadašnjem reprezentativcu Srbije, koji je takođe ostavio dubok trag na klupi Mege, a sudeći prema snimcima iz Arene uoči početka utakmice, prerana smrt Dejana Milojevića (46) teško da je ikoga ostavila ravnodušnim.

Brojni navijači skandirali su ime bivšeg kapitena tokom čitavog susreta, uoči početka duela na video-bimu prikazan je i srceparajući snimak Milojevića iz perioda dok je nosio crno-beli dres, a u njegovo ime zapaljeno je i nekoliko baklji uz propratnu koreografiju.

Što se tiče samog susreta, Partizan je tokom čitavog meča kontrolisao rezultat i pitanje pobednika se nijednog trenutka nije postavljalo. Nakon izjednačene prve četvrtine, "parni valjak" napravio je kapitalnu prednost u drugoj deonici na krilima neverovatnog šuterskog izdanja Džejmsa Nanelija (24p), koji je umalo nije oborio rekord ABA lige po broju postignutih trojki. Iza linije 6.25 imao je večeras 8/12, a samo dve trojke delile su ga od rekorda Josipa Sesara i Temija Ranika...

Bilo kako bilo, pod njegovom palicom, crno-beli dobili su drugu četvrtinu sa 34:13 i na veliki odmor otišli sa 20 poena prednosti (59:39). A, nastavak utakmice protekao je u nešto mirnijem tonu, gde su šansu dobili ostali igrači sa manjom minutažom poput Mateuša Ponitke (9p) i Freda Kaminskog (14p). Valja napomenuti da se na teren vratio i Aleksa Avramović, a u svojoj prvoj utakmici, nakon skoro dvomesečne pauze zbog povrede skočnog zgloba, proveo je 13 minuta na parketu i za to vreme postigao devet poena, uz dva skoka i pet asistencija.

Mega se sa druge strane, uglavnom uslanjala na centarsku liniju Plavšić (26p) - Jelavić (16p), kao i na mladog Turčina Ilijasakoglua, koji je sa klupe zabeležio 16 poena, uz pet uspešnih dodavanja. Ali, nije imala snage da se suprotstavi nadahnutim košarkašima Partizana, koji u ovoj tužnoj, a ujedno i dirljivoj večeri, ništa nisu želeli da prepuštaju slučaju pred svojim navijačima.

Komentari (0)

Sport