Košarka

Embid izašao na zagrevanje pa "pobegao" od Jokića: Denver slavio protiv Filadelfije

Komentari

Autor: Euronews

28/01/2024

-

12:06

Embid izašao na zagrevanje pa "pobegao" od Jokića: Denver slavio protiv Filadelfije
Embid izašao na zagrevanje pa "pobegao" od Jokića: Denver slavio protiv Filadelfije - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

veličina teksta

Aa Aa

Izašao je Džoel Embid iz "skloništa" i zaigrao protiv Denvera u prošlom duelu njegove Filadelfije i Nagetsa kada je postigao 41 poen, a sad je ponovo "pobegao" sa megdana Nikoli Jokiću, pa je domaći tim slavio 111:105.

Doputovao je MVP prošlogodišnjeg izdanja NBA lige sa ekipom Seventisiksersa u Denver, izašao na zagrevanje, a zatim se povukao sa meča zbog povrede i celu prvu četvrtinu proveo u svlačonici, pa se tek nakon toga vratio u dvoranu.

Uticalo je to da se ponovo govori o njegovom strahu da igra protiv Nikole Jokića, budući da je poslednji put protiv Nagetsa na njihovom terenu nastupao još 8. novembra 2019. godine.

"Bio je povređen danas", kratko je na pitanje novinara da li Embid izbegava da petu godinu igra u Denveru ogovorio trener gostiju Nik Nurs, a onda dodao:

"Izašao je na teren, počeo je zagrevanje i osetio bol u kolenu. Verujem da nije ništa ozbiljno, ali medicinski tim je odlučio da je bolje da ne igra kako se situacija ne bi pogoršala."

Sam Jokić nije želeo da etiketira Embida, već je posle meča rekao da je Kamerunac koji nastupa za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država odličan igrač.

"To što on radi je neverovatno i morate ceniti njegova postignuća u NBA ligi, bez obzira da li navijate za Denver ili neki drugi klub", naglasio je Jokić.

Denver je na kraju uspeo da ostvari trijumf nad gostima iz Filadelfije, a srpski rerezentativac je ostvario učinak od 26 poena i 16 skokova, od čega 1 pod svojim košem, a tri asistencije su mu nedostajale da ostvari još jedan "tripl-dabl" učinak.

Džamal Marej je upisao tri poena manje od srpskog reprezentativca, a Majlk Porter Žunior, opet tri manje od njega, dok je u redoviam Filadelfije najefikasniji bio Paul Rid sa 30 datih poena.

Komentari (0)

Sport