Košarka

Košarkaši Partizana danas protiv Hercegovca u Kupu Radivoja Koraća

Komentari

Autor: Euronews

15/02/2024

-

08:06

Košarkaši Partizana danas protiv Hercegovca u Kupu Radivoja Koraća
Željko Obradović i košarkaši Partizana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda i Čačak 94 su prvi polufinalni par Kupa Radivoja Koraća koji se održava u Nišu, a danas ćemo saznati i onaj drugi. Mega prvo igra sa Vojvodinom od 17.00 časova a posle njih od 20.00 časova Partizan sa Hercegovcem, najprijatnijim iznenađenjem ove sezone. Ekipa iz Gajdobre, koja je drugoligaš imaće čast da izađe na megdan crno-belima i da se pre svega predstavi širokom auditorijumu u zemlji.

Crno-beli su stigli u Niš da povrate ovaj trofej, s obzirom da Kevin Panter ima srpsko državljanstvo imaće petoricu najboljih stranaca i ako gledamo kvalitet igrača verovatno samo "zagrevanje" pred polufinale i finale. Međutim, trener Željko Obtradović opomenuo je igrače izjavom pred duel:

"Najvažinija stvar je uvek da poštujemo sami sebe i protivnika. U ovom slučaju to je ekipa Hercegovca. Znamo da je Kup veoma specifično takmičenje i da su se ne malo puta dešavala raznorazna iznenađenja. Želimo da igramo ozbiljno i imamo najveću moguću ambiciju na Kupu ove godine". 

 

 

Mega vrlo dobro zna da će morati da odigra na maksimumu ako želi da sruši lidera KLS lige. Vojvodina je ubeležila ove sezone samo četiri poraza, imaju u timu nekoliko iskusnih igtrača (Ašćerić, Nikolić, Rakićević, Ivošev, Ljubičić, Savić), ali i dvojicu dobrih Amerikanaca Džareda Kaningema i Tajrela Džonsona.

"Sa mnogo respekta prilazimo četvrtfinalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća. Očekuje nas vrlo težak zadatak, protiv ekipe u kojoj nosioci igre poseduju dosta iskustva. Napravili smo skauting i upoznali se sa načinom igre Vojvodine. Očekujem od svojih igrača da budu maksimalno motivisani i fokusirani na zadatke koji moraju da se ispune da bismo ispunili svoje ambicije", rekao je trener Mege Marko Barać.

Kup Radivoja Koraća, četvrtfinale

Sreda

Borac - Čačak 94 64:73
Crvena zvezda - FMP 80:75

Četvrtak

Mega - Vojvodina 17.00 (TV Arena 2 Premium)

Partizan - Hercegovac 20.00 (TV Arena 2 Premium) 

Polufinale, petak

Crvena zvezda - Čačak 94 17.00 (TV Arena 1 Premium)

Mega/Vojvodina - Partizan/Hercegovac 20.00 (TV Arena 1 Premium)

Finale, subota

Čair, 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Komentari (0)

Sport