Košarka

Novo iznenađenje na Kupu Radivoja Koraća, Vojvodina izbacila Megu

Komentari

Autor: Euronews

15/02/2024

-

19:27

Novo iznenađenje na Kupu Radivoja Koraća, Vojvodina izbacila Megu
Novo iznenađenje na Kupu Radivoja Koraća, Vojvodina izbacila Megu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Vojvodine uspeli su da naprave iznenađenje i u četvrtifnalu Kupa Radivoja Koraća pobedili su Megu 100:92 (26:15, 31:23, 29:30, 14:24).

Ekipa iz Novog Sada pružila je jednu neverovatnu ofanzivnu partiju, prosto je od početka do kraja utakmice zatrpavala koš Mege koja jednostavno ništa nije mogla da odbrani.

Vojvodina je vodila i sa preko 20 razlike, i uspešno je odbila svaki pokušaj Mege da se vrati u meč. Sve nade Beograđana možda je ugasio Stefan Savić, kada je u poslednoj sekundi treće četvrtine postigao trojku sa preko pola terena. Uprkos tome Mega je na kraju uspela da spusti razliku, ali nije bilo vremena za epski preokret.

Mega je imala i čak četiri košarkaša koji su utakmicu zbog pet ličnih grešaka završili pre vremena, i to su bili Stefan Miljenović i Nikola Đurišić, dva najbolja igrača ovog tima, ali i Timotej Malovec i Lovro Gnjidić, koji ruku na srce nisu puno toga uradili na ovom meču.

U sastavu Vojvodine posebno se istakao Luka Ašćerić sa 22 poena, a 14 je dodao Petar Rakićević. Na drugoj strani Uroš Plavšić je meč okončao sa 21 poenom, dok je Nikola Đurišić ubacio 11.

Vojvodina će se u polufinalu KRK koje ja na programu u subotu od 21.00 sastati sa boljim iz duela Partizan - Hercegovac iz Gajdobre. Takođe, tim iz Novog Sada je treći polufinalista, budući da su u sredu taj status izborili KK Čačak 94 i Crvena zvezda, koji su bili bolji od Borca, odnosno FMP-a.

Komentari (0)

Sport