Košarka

Još jedan korak do medalje: Košarkašice Srbije se vratile iz mrtvih protiv Kine i obezbedile plasman u polufinale

Komentari

Autor: Euronews

04/08/2021

-

04:48 >> 04:56

Još jedan korak do medalje: Košarkašice Srbije se vratile iz mrtvih protiv Kine i obezbedile plasman u polufinale
Još jedan korak do medalje: Košarkašice Srbije se vratile iz mrtvih protiv Kine i obezbedile plasman u polufinale - Copyright AP Photo/Eric Gay

veličina teksta

Aa Aa

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije obezbedila je plasman u polufinale na Olimpijskim igrama u Tokiju, budući da su u četvrtfinalnom susretu bila bolja od selekcije Kine 77:70

Opet je treća četvrtina bila problematična po igračice Srbije. Rastrzana i nepovezana igra iz prvih 20 minuta susreta protiv Kineskinja je bila prikrivena lošom realizacijom rivalki, ali u nastavku se to promenilo i igračice selektora Marine Maljković su konstantno bile u rezultatskom zaostatku.

Zaostajale su aktuelne evropske šampionke devet poena uoči ulaska u poslednju deonicu igre, a onda su zaigrale onako kako umeju. Pokretljivo i jako u odbrani i efikasno u napadu. Napravile su seriju 11:0 i ekspresno vratile vođstvo - 60:58.

Ta agresivnost i energičnost su potpuno paralisale Kineskinje koje nisu imale rešenje za igru Srbije, koja je pogađala iz svih pozicija. Međutim, tih nekoliko minuta doneli su samo skromnih "plus tri", pa se ušlo u izuzetno neizvesnu i dramatičnu završnicu.

Na sreću, srpske košarkašice su imale više mirnoće, iskustva i košarkaške inteligencije, pa su meč privele kraju i uspele da se plasiraju među četiri najbolje selekcije.

Komentari (0)

Sport