Košarka

Sledi ono što smo svi očekivali: Partizan pobedio Vojvodinu i zakazao finale KRK sa Crvenom zvezdom

Komentari

Autor: Euronews

16/02/2024

-

23:21

Sledi ono što smo svi očekivali: Partizan pobedio Vojvodinu i zakazao finale KRK sa Crvenom zvezdom
Sledi ono što smo svi očekivali: Partizan pobedio Vojvodinu i zakazao finale KRK sa Crvenom zvezdom - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana opravdali su ulogu favorita protiv Vojvodine u Nišu i plasirali se u finale Kupa Radivoja Koraća, gde će sutra od 21 sat za igrati za "Žućkovu levicu" protiv Crvene zvezde i posle tri godine, pokušati da skinu najvećeg rivala sa trona, a taj duel možete gledati u direktnom prenosu na Areni 1 Premum - 80:67 (24:22, 19:14, 17:14, 18:15).

Igrači Partizana odigrali su korektan meč protiv Novosađana. Iako je dobar deo susreta prošao u egalu, crno-beli konstantno su održavali razliku od pet do 11 poena, da bi pitanje pobednika i definitivno rešili sredinom poslednje četvrtine. Lider ABA 2 lige pružio je snažan otpor Beograđanima, naročito u prvom poluvremenu. Novosađani su držali priključak i do sredine odlučujuče četvrtine, kada su prišli na tri peona zaostatka, ali nisu imali snage za nešto više. Na kraju, pobeda Partitzana, koji će sutra protiv Crvene zvezde pokušati da osvoji "Žućkovu levicu" po deveti put u istoriji.

Utakmica u "Čairu" počela je napeto, uz nekoliko nepotrebnih faulova na obe strane, da bi se u nastavku uvodne četvrtine rasplamsala borba na parketu. Trifunović i Ledej predvodili su crno-bele, dok se Vojvodina oslanjala u napadu na Nikolića. Partizan je uglavnom dolazio do poena iza linije 6.75, budući da se solidno mučio iz reketa, dok se igra Novosađana zasnivala na dobrim procentima sa poludistance (7/10). Crno-beli dobro su ušli u meč, ali je lider ABA 2 lige odlično odgovorio energetski, pa smo nakon prvih 10 minuta uglavnom gledali egal u Nišu. 

Druga deonica igrala se po uzoru na drugu - uz dosta prodora, preuzimanja i generalno velike borbe između dva reketa. Utisak je da su se Beograđani solidno mučili ispod svog koša. Igrači Vojvodine nisu prezali od Kaminskog i Koprivice, pa su dobar broj poena nakupili u reketu nakon grešaka Partizana. Crno-beli, sa druge strane, popravili su koliko-toliko sliku na parketu zahvaljujući Panteru  i Naneliju, ali nisu mogli do jačeg rezultatskog suficita. Falila je jača agresivnost u odbrani, možda malo više koncentracije u napadu, pa je po uzoru na uvodnu deonicu, brojna publika u "Čairu" gledala još jednu ravnopravnu četvrtinu. Uz naravno, nešto bolju sliku Partizana. 

Treća četvrtina počela je dobro po Beograđane. Podigli su igrači Željka Obradovića stepen odbrane i zahvaljujući pravim rešenjima u napadu, stigli do prve dvocifrene prednosti sredinom deonice (55:44). Sa druge strane, opali su procenti Novosađanima iz igre. Što zbog atmofere na tribinama, što zbog odlične postavke rivala, koji je u nastavku četvrtine polako podizao ritam na krilima Nanelija i Kaminskog. Pa je pred odlučujuču četvrtinu "parni valjak" ušao sa prednošću od 10 poena (60:50).

Odlučujuća deonica odigrana je u visokom ritmu, uz dosta trčanja i velike borbe pod koševima na obe strane. A, takav stil igre više je odgovarao Novosađanima, koji su preko Kaninghema istopili razliku Partizana i u jednom trenutku prišli na tri poena zaostatka (63:66). 

Ali...

Na sreću crno-belih, preokret nisu dozvolili Naneli, Kaminski i Ledej. Trio Beograđana odigrao je maestralno u finišu - kada su se tražili poeni, lopta je uglavnom dolazila do njih, pa je uprkos dobroj energiji Novosađana, pobeda sasvim zasluženo otišla na stranu "parnog valjka".

Partizan je tako uspeo da obezbedi još jedno finale Kupa sa Crvenom zvezdom, koja je u prethodne tri godine dolazila do trona, a ostaje da se vidi dal će se i sutra radovati puleni Janisa Sferopulosa, koji jure 10. titulu u Nišu, ili će se crno-beli izjednačiti sa gradskim rivalom po broju trofeja.

Komentari (0)

Sport