Košarka

Kup je Zvezdin: Crveno-beli pobedili Partizan i deseti put osvojili "Žućkovu levicu"

Komentari

Autor: Euronews

17/02/2024

-

23:13

Kup je Zvezdin: Crveno-beli pobedili Partizan i deseti put osvojili "Žućkovu levicu"
Kup je Zvezdin: Crveno-beli pobedili Partizan i deseti put osvojili "Žućkovu levicu" - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan 85:79 (15:18, 28:26, 25:19, 17:16) u finalu Kupa Radivoja Koraća i tako po deseti put osvojili "Žućkovu levicu".

Susret u niškom "Čairu" bio je fantastičan kada je košarka u pitanju, obe ekipe zasijale su punim sjajem, Partizan je bio nešto bolji rival u prvih 20 minuta, da bi Zvezda u trećem kvartalu ostvarila prednost od pet razlike, koju je u četvrtoj četvrtini uspela da zadrži i na kraju osvoji Kup.

Partizan je imao nekoliko prilika da se vrati i preokrene, ali je na kraju platio danak velikom broju promašenih otvorenih trojki u trenucima kada se meč lomio. Ekipa Janisa Sferopulosa to nije umela da kazni, ali su njegovi puleni na kraju sačuvali pobedu.

Početak utakmice obeležili su atraktivni potezi sa obe strane, a prvu seriju napravio je Partizan i poveo 16:7, ali su crveno-beli ulaskom Miloša Teodosića prodisali u napadu i deonicu završili sa respektabilnih -2.

Druga deonica bila je podjednako uzbudljiva, ali su ponovo bolje počeli crno-beli, čiji su napadi bili veoma fluidni, tražio se "ekstra" pas i bez problema su se kreirale otvoreni šutevi. Ipak, Zvezda je opet izbegla veći zaostatak, pre svega zbog dve trojke Branka Lazića, a crveno-beli su uspeli da povedu sa +2, ali je trojkom Zeka Ledeja Partizan na poluvreme otišao sa pola koša prednosti.

Nijedan tim nije uspeo da se odlepi ni u trećoj četvrtini, ali je Zvezda podigla nivo igre u napadu, dok je Partizan održao onaj iz prvog dela igre. Ipak, crveno-beli su trojkom Teodosića sa osam metara, a potom i brutalnim zakucavanjem Džoela Bolomboja poveli sa +5 pred odlučujuću dekadu.

Poslednji kvartal bio je napadački najlošiji, sastav Željka Obradovića je zategao odbranu, dok je na drugoj strani promašio bezbroj otvorenih šuteva, koji su ga na kraju koštali prvog trofeja u sezoni.

Komentari (0)

Sport