Košarka

Marina Maljković ponosna na uspeh košarkašica: Zajedništvo i energija krase naš kolektiv

Komentari

Autor: Euronews

04/08/2021

-

09:58

Marina Maljković ponosna na uspeh košarkašica: Zajedništvo i energija krase naš kolektiv
AP Photo/Charlie Neibergall - Copyright Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

veličina teksta

Aa Aa

Košarkašice Srbije, osim što poseduju ogroman kvalitet, ponovo su pokazale da srcem i energijom može daleko da se dogura.

Srpske košarkašice su u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju slavile protiv selekcije Kine i tako se plasirale u top četiri ekipe.

Izabranice Marine Maljković će se u polufinalu sastati sa reprezentacijom SAD, povodom čega je upravo Maljkovićeva govorila za RTS:

''Uz Japan, to je najjača ekipa u Aziji. To su mnogo jaki timovi, a ovo je definitivno najbolja selekcija Kine u poslednjih 15 godina. Ovo danas bio je tim koji je igrao kao jedan u svakom momentu. Ženska košarkaška reprezentacija je to dokazala u pobedi protiv Španije u Valensiji. Jedna mala Srbija da pobedi Kinu, vau, to će ostati za sva vremena. Kada se to oseti u njima, oseti se i u vazduhu. Ako ovako izađu i časno izgube, ja ću im čestitati'', istakla je ona.

Selektorka Srbije nije krila zadovoljstvo zbog velikog uspeha naše reprezentacije i rekla je da naše “lavice” nisu dale poslednju reč na OI.

''Imale smo ogromnu želju da pokažemo da nismo još rekle našu poslednju reč, da nećemo da završimo ovde. Koliko god smo igrale ružnu košarku, gubile lopte, pravile greške, pokazale smo da je to što krasi ovaj tim zajedništvo i energija, i sigurna sam da su sve moje košarkašice to rekle. U nekim momentima je zaista teško, Olimpijske igre su teško takmičenje, najteže psihološki, posebno ako dolaziš sa osvojenom medaljom'', rekla je Marina .

Komentari (0)

Sport