Košarka

Ponovo je vreme za Evroligu: Partizan dočekuje Efes, crno-beli moraju da dobiju

Komentari

Autor: Euronews

29/02/2024

-

10:42

Ponovo je vreme za Evroligu: Partizan dočekuje Efes, crno-beli moraju da dobiju
Ponovo je vreme za Evroligu: Partizan dočekuje Efes, crno-beli moraju da dobiju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nakon pauza zbog odigravanja završnih turnira nacionalnih kupova, kao i obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ovog četvrtka će se širom Evrope ponovo igrati mečevi košarkaške Evrolige.

Od srpskih klubova prvi će meč 27. kola elitnog evropskog takmičenja odigrati Partizan koji na svom terenu dočekuje Efes (20.30), dok Crvena zvezda u petak gostuje minhenskom Bajernu (20.30).

Crno-beli su poraženi na poslednja tri evropska meča pred odlazak na pauzu, trener Željko Obradović je imao dovoljno vremena da uigra tim i očekuje se da šampion AdmiralBet Aba lige zaigra znatno bolje u ovom delu sezone.

"Igraćemo protiv tima koji ima novog trenera, imali su odlične rezultate u prethodnom periodu, osim tog finala kupa u kom su izgubili od Fenerbahčea. Neki igrači su dobili nove uloge. Čovek koji je sada trener je dugo bio pomoćni trener u Efesu, veruje igračima koji su tu godinama. U odnosu na prvu utakmicu roster je promenjen u smislu da su se neki igrači oporavili", rekao je Obradović i dodao:

"Oni zaista igraju dobro i pričati o njihovom kvalitetu je suvišno. Navijači Partizana su poznati po tome da uvek daju ogromnu podršku igračima i svima nama koji smo ovde. Zamoliću ih da budu podrška timu i da probamo iz te energije i onoga što daju timu da dođemo do rezultata. To je najvažnije."

Evroliga, 27. kolo

četvrtak

Alba - Makabi 20.00
Partizan - Efes 20.30
Virtus - Valensija 20.30
Real - Panatinaikos 20.45

petak

Fenerbahče - Baskonija 18.45
Žalgiris - Olimpijakos 19.00
ASVEL - Olimpija 20.00
Barselona - Monako 20.30
Bajern - Crvena zvezda 20.30

Komentari (0)

Sport