Uživo

I košarkašice bez finala: Amerikanke su klasa

Komentari

Autor: Euronews

06/08/2021

-

05:55 >> 08:16

I košarkašice bez finala: Amerikanke su klasa
I košarkašice bez finala: Amerikanke su klasa - Copyright Tanjug/(AP Photo/Charlie Neibergall)

veličina teksta

Aa Aa

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Tokiju, budući da je u polufinalnom susretu pretrpela ubedljiv poraz od selekcije Sjedinjenih Američkih Država.

Borile su se aktuelne evropske šampionke koliko su mogle, ali Amerikanke su u ovom trenutku zaista kvalitetniji tim. I to mnogo.

Šta više, njima je ovo bila 54. uzastopna pobeda na Olimpijskim igrama, budući da su poslednji put izgubile još davne 1992. godine na Igrama u Barseloni.

Nisu igračice selektora Marine Maljković na ovom meču imale nikakvu šansu. Pre svega zato što ih nije služio šut, ali čak i da jeste teško bi bilo očekivati da bi to bilo dovoljno da se savlada ovakva selekcija Amerike. Jer, one su toliko dominantne d ase stiče utiska da su do trijumfa od 30 poena razlike stigle sa pola snage.

Srbija će se za bronzanu medalju boriti protiv poražene ekipe iz drugog polufinalnog susreta u kojem se sastaju Japan i Francuska, a on je na programu u nedelju rano ujutru.

ČETVRTA ČETVRTINA

Kraj. Amerika ide u borbu za zlato, a selekcija Srbije će igrati u meču za treće mesto - 59:79.

Gotovo četiri minuta igre u poslednjoj deonici igre, a košarkašice Srbije još nisu postigle nijedan poen.

Sjedinjene Američke Države prave seriju 5:0 i sada vode 63:39.

TREĆA ČETVRTINA

Košarkašice Amerike u poslendjih deset minuta ulaze uz prednost od 58:39 i pitanje pobendika ovde je odavno rešeno.

Košarkašice Srbije ubedljivo gube, ali energija koju pokazuju na ovom meču je zaista impozantna. Za sada je to dovoljno samo za 34:53.

Rutinskom igrom Amerikanke održavaju prednost stečenu u prvom poluvremenu i ova utakmica je lišena svake neizvesnosti - 28:51.

DRUGA ČETVRTINA

Ubeldjivee su i sigurne Anerikanke i na poluvreme odlaze sa prednošću 41:23.

Uspele su srpske košarkašice da smanje prednost rivalki ispod deset razlike, ali Amerikanke odmah dodaju gas i ponovo imaju dvocifreno bođstvo - 35:21.

Održavaju Amerikanke prednost stečenu u prvoj deonici, imajući u vidu da je rezultat u drugoj četvtini 5:5.

Dva minuta se igra u drugoj četvrtini, ali još nema poena ni na jednoj strani.

PRVA ČEVRTINA

Teško, baš teško će biti igračicama Srbije da slome Amerikanke. Aktuelne olimpijske šampionke igraju mnogo bolje i posle prve četvtine imaju dvocifrenu prednost 52:12.

Baš se muče igračice Srbije da pogode koš i Amrikanke već imaju dvocifrenu prednost 21:8.

Ne služi baš dobro šut košarkašice Srbije i rivalke vode 13:6.

Prave Amerikanke mini seriju 5:0 i vode 9:4.

Amerikanke su pogodile trojku, ali Srbija vodi rezultatom 4:3. Za sada dobro igramo odbranu i odlično kontrolišemo skok.

Najbolje košarkašice Srbije igraju polufinalni meč protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Aktuelne evropske šampionke će imati veoma težak zadatak, budući da su Amerikanke neporažene gotovo tri decenije, odnosno poslendji poraz su doživele još na Olimpijskim igrama 1992. godine.

"Veliki uspeh je ucći među četiri ekipe i sves:ne samo da ispred sebe imamo "drim tim". One od 1992. godine nisu izgubile utakmicu na OI i to dovoljno govori o njima. Ali lopta je okrugla. Nikada se ne zna. Treba da odigramo borbeno, da unesmo tu neku našu ludačku energiju. Sve je moguće kada tako igramo", rekla je uoči m.eča srpska reprezentativka Aleksandra Crvendakić.

Komentari (0)

Sport