Košarka

Virtus angažovao mladog plejmejkera Italije: Niko Manion uz Miloša Teodosića

Komentari

Autor: Euronews

11/08/2021

-

11:47

Virtus angažovao mladog plejmejkera Italije: Niko Manion uz Miloša Teodosića
Niko Manion - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle debitantske sezone u NBA ligi kao član Golden Stejt Voriosra, italijanski reprezentativac Nikolo Manion (20) vraća se u svoju zemlju, i to u redove Virtusa.

Dovođenjem talentovanog plejmejkera, tim iz Bolonje nastavlja da se pojačava za novu sezonu. Produžio je ugovor sa Milošem Teodosiće i Markom Belinelijem, angažovao je iskusnog centra Ekpea Judoa, bivšeg igrača Fenerbahčea i Jute Džeza. 

Do promene je došlo i na klupi Virtusa, Sašu Đorđevića zamenio je prekaljeni stručnjak Serđo Skariolo. Klub je istakao velike ambicije u prvenstvu Italije, ali i u Evrokupu gde će mu jedan od konkurenata biti Partzan.  

Reprezentacija Italije je eliminisala Srbiju na kvalifikacionom turniru u Beogradu za Olimpijske igre. U odlučujećem meču, upavo je Niko Manion bio koban sa srpsku slekciju, postigavši 24 poena čime je svom timu obezdedio učešće u završnici turnira u Tokiju .

Pored dobrih partija na turniru u Beogradu, gde je prosečno beležio 12,5 poena po utakmici uz 4,5 asistencija, Manion je sjajno napredovao i u kampu Golden Stejt Voriorsa, a imao je i zapaženu rolu u selekciji Italije na Igrama u Tokiju. 

Komentari (0)

Sport