Košarka

Superliga Srbije kreće u petak: Crvena zvezda i Partizan moraju da skrate rostere

Komentari

Autor: Euronews

20/05/2024

-

14:18

Superliga Srbije kreće u petak: Crvena zvezda i Partizan moraju da skrate rostere
Detalj sa utakmice Partizan - Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Finale AdmiralBet ABA lige je tek završeno, ali to ne znači da je završena i sezona za Crvenu zvezdu i Partizan. Večite rivale čekaju dueli u Superligi Srbije, a plej-of nacionalnog takmičenja će krenuti u petak.

Novi šampion regionalne lige, Crvena zvezda će u polufinalu odmeriti snage sa ekipom FMP-a od 20.30, dok će Partizan i Mega svoj meč igrati od 18.30.

Klubovi će do četvrtka morati da predaju spisak igrača na koje će računati u plej-ofu Superlige Srbije. Kao i u Kupu Radivoja Koraća, ekipe mogu da imaju maksimalno četiri stranca u rosteru za ovo takmičenje. Tako će oba večita rivala morati da skrate broj igrača za nacionalno prvenstvo. 

Crvena zvezda će u plej-ofu moći da računa na Majka Tobija, Džavotea Smarta, Treja Tompkinsa, Džoela Bolomboja, Rokasa Giedraitisa, Fredija Gilesija i Jaga Dos Santosa. Tri imena su višak, ali uzimajući u obzir rotaciju koju je Janis Sferopulos koristio u ABA ligi, u timu će ostati Dos Santos, Bolomboj, Giedraitis i Tompkins.

Sa druge strane Partizanov kapiten, Kevin Panter ima srpski pasoš te se on ne računa kao strani državljanin. Ostali su Zek Ledej, Džejlen Smit, Džejms Naneli, Pi Džej Doužer, Mateuš Ponitka, Frenk Kaminski i Bruno Kaboklo. Baš kao i Sferopulos, Željko Obradović će morati da precrta tri imena.

Polufinalna i finalna serija se igra na dve pobede, a titulu brani ekipa Crvene zvezde.

Komentari (0)

Sport