Košarka

Aron Vajt stigao u Beograd: Radujem se saradnji sa Dejanom Radonjićem

Komentari

Autor: Euronews

16/08/2021

-

21:44

Aron Vajt stigao u Beograd: Radujem se saradnji sa Dejanom Radonjićem
Aron Vajt - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Aron Vajt, veliko pojačanje košarkaša Crvene zvezde na poziciji krilnog centra, stigao je u Beograd. Bivši igrač Žalgirisa, Zenita, Panatinaikosa potpisao je sa crveno-belima ugovor na dve godine.

U  prestonicu Srbije došao je sa porodicom, suprugom i troje dece. a u prvom intervjuu za klupski sajt, otkrio je kako je odabrao dolazak među crveno-bele.

"Bio sam slobodan igrač ovog leta i tražio sam klub koji igra u Evroligi, ima dobre navijače i koji se nalazi u dobrom gradu. Zvezda sve to ispunjava. Uzbuđen sam što ću ovde sada živeti, igrati za naše navijače i istorijski klub. Bio sam u Beogradu mnogo puta", rekao je on.

Sa novim klupskim drugovima upoznaće se u ponedeljak kada će obaviti standardna medicinska testiranja i započeti pripreme za sezonu.

Vajt je istakao da mu posebno odgovara to što će mu trener biti Dejan Radonjić.

"Volim da igram za trenera koji je takođe bio i igrač, jer oni razumeju igru, kroz šta igrač prolazi. To je dobra stvar. Takođe, igrajući protiv njega i njegovih timova, primetno je da njegova ekipa uvek ide na pobedu, neguhe timski duh . Takav sam i ja kao igrač, pa verujem da ćemo dobro sarađivati. Jedva čekam da počnu treninzi, da sretnem i upoznam i čitav stručni štab".

Takođe, Amerikanac iz Ohaja upoznat je i sa ambijentom na Zvezdinim utakmicama.

"Bio sam na drugoj strani, nije uopšte lako igrati protiv Zvezde. Prave odličnu i bučnu atmosferu, veoma su glasni, razumeju košarku, pametni su navijači i bolje je biti na njihovoj strani. Jedva čekam da ih vidim i nadam se da ćemo ove sezone imati punu halu i dobru atmosfera u dvorani".

Komentari (0)

Sport