Košarka

As Denvera radi punom parom: Jokić se sprema za odbranu MVP titule

Komentari

Autor: Euronews

05/09/2021

-

16:36 >> 17:21

As Denvera radi punom parom: Jokić se sprema za odbranu MVP titule
Nikola Jokić - Copyright AP Photo/David Zalubowski, File

veličina teksta

Aa Aa

Nikola Jokić je blistao prethodne sezone u dresu Denvera, zasluženo je osvojio MVP priznanje, da bi potom odlučio da napravi pauzu tako da na njega selektor Igor Kokoškov nije mogao da računa za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre na koje se na kraju nismo ni plasirali.

 

 

Denver je na društvenim mrežama podelio snimke na kojima se vidi Jokić koji prolazi kroz "fizički deo priprema", ali sa mnogo većom lakoćom nego što je to bilo nekada. Znatno je smršao u prethodne dve godine, vidi se da se ozboljno radilo sa njim na svim nivoima. 

Teretana mu ne pada teško, a po objavljenim snimcima ni trčanje uz i niz stepenice. Od "Džokera" se u predstojećoj sezoni očekuje da ponovo bude lider tima. Svi se nadaju da će i plejmejker Džamal Mari biti spreman bar za onaj drugi, značajniji deo sezone.

 

 

Prošle sezone je Jokić bez Marija uspeo ekipu da dovede u plej-of, da u prvoj rundi eliminiuše Portland 4:2, ali je u polufinalu Zapadne konferencije Finiks sans, koji je izgubio od Milvokija za titulu, počistio srpskog asa i njegove saigrače sa 4:0.

Komentari (0)

Sport