Košarka

"Majstorica" odlučuje šampiona ABA lige: Zvezda bez "brejka" u Podgorici

Komentari

Autor: Vladimir Sukdolak

24/05/2021

-

22:38

"Majstorica" odlučuje šampiona ABA lige: Zvezda bez "brejka" u Podgorici
"Majstorica" odlučuje šampiona ABA lige: Zvezda bez "brejka" u Podgorici - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ni posle četiri utakmice finalne serije nije poznat šampion ABA lige.

Budućnost je na svom terenu u dvorani "Morača" uspela da pobedi Crvenu zvezdu 81:80 (19:23, 20:19, 19:21, 23:17) i da izbori peti odlučujući meč, koji će se igrati u Beogradu u petak 28. maja.

Delovalo je da Zvezda drži konce pobede u svojim rukama i da će u Podgorici "overiti" petu titulu u regionalnom takmičenju. Imao je gost na početku poslednje četvrtine i prednost od 10 poena razlike, ali to, ipak, nije bilo dovoljno za trijumf i šampionsko slavlje.


Budućnost je predvođena Džastinom Kobsom i uz pomoć povećeg broja navijača na tribinama, uspela da preokrene rezultat i da stigne do pobede, čime je anulirana prednost Crvene zvezde stečena u prva dva beogradska duela.

Posebno uzbudljiv bio je poslednji minut.

Posle neiskorišćenog napada crveno-belih, domaćin je krenuo po vođstvo i trijumf. U situaciji jedan na jedan, Branko Lazić je napravio faul na sedam sekundi do kraja i na liniju za slobodna bacanja poslao Kobsa. Plejmejker Podgoričana iskoristio je jedan od dva penala (81:80). Zvezdi je nakon tajm-auta trenera Dejana Radonjića preostalo sedam sekundi da organizuje napad za titulu, ali Džordan Lojd nije uspeo da probaci loptu kroz obruč, kao ni Dejan Davidovac.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kobs sa 22 poena i čak sedam asistencija. Titula prvog strelca meča pripala je Lojdu sa 23 poena.

Peti duel igra se u Pioniru od 20.30 časova.

BUDUĆNOST: Kobs 22 (7as), Ivanović 11, Edžim 3, Šehović, D.Nikolić 8 (9sk), Apić, Mitrović 13 (5sk), Dela Vale 5, Z.Nikolić 10 (3sk), Popović 1, Rid 8

ZVEZDA: Hol 5, Volden 5, Lojd 23, Uskoković, Davidovac 3 (6sk), Lazić 6 (4sk), Rit, Dobrić 13 (6as), Simonović 6, Kuridža, Kuzmić 7 (3sk), Noko 12 (7sk).

Komentari (0)

Sport