Košarka

Duda nikad nije prežalio što Jugoslavija nije igrala protiv "Drim tima" u Barseloni

Komentari

Autor: Euronews

16/09/2021

-

11:14 >> 12:24

Duda nikad nije prežalio što Jugoslavija nije igrala protiv "Drim tima" u Barseloni
Duda Ivković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentacija SFR Jugoslavije bila je u naletu krajem osamdesetih i početkom devesetih godina prošlog veka. Moćan tim sastavljen od mladih i talentovanih igrača, počeo je da beleži sjajne rezultate od Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine. 

Titula prvaka sveta iz Argentine i dve uzastopne kontinentalne bile su jasan signal da je tim selektora Dušana Ivkovića spreman da izađe na crtu neverovatnoj družini profesionalaca iz NBA lige.

Po mnogima najbolji beli tim koji je ikada postojao, nažalost, zbog početka ratnih sukoba na prostoru SFRJ i raspada države do okršaja u Barseloni 1992. godine nikada nije došlo. 

To što mu je na neki način uskraćeno pravo da se oproba u direktnom okršaju sa najboljim timom svih vremena - "Drim timom", Dušan Ivković nikada nije prežalio.

"Velika je šteta što ta dominantna generacija košarkaša nije igrala protiv "Drim tima" sa Medžikom, Džordanom i ostalim igračima. Verujem da bismo pobedili. To su bili najteži trenuci u mojoj trenerskoj karijeri. Najteže mi je bilo da to saopštim igračima kada smo se okupili u Solunu", rekao je Ivković.

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Sport